POČAST NEVINIM ŽRTVAMA: U Kraljevu obeležen dan civilnih invalida rata

G.Ć.

06. 04. 2021. u 11:30

PRAVOSLAVNIM parastosom koji su služili sveštenici Eparhije žičke i polaganjem venaca i cveća na humke rodoljuba na Groblju streljanih oktobra 1941., u Kraljevu je na prigodan način obeležen 6. april – Dan civilnih invalida rata.

ПОЧАСТ НЕВИНИМ ЖРТВАМА: У Краљеву обележен дан цивилних инвалида рата

Foto:G.Šljivić

Savez Udruženja civilnih invalida rata Srbije memorijalno obeležava 6. april u znak sećanja na dan kada su pale prve civilne žrtve prilikom nemačkog bombardovanja Beograda 1941. godine u neobjavljenom ratu, kao i u znak sećanja na civilne žrtve fašističkog terora širom zemlje, žrtve stradale u masovnom streljanju civila u Kraljevu, kao i na žrtve NATO agresije na SRJ.

Vence u kraljevačkom Spomen - paku položili su predstavnici lokalne samouprave i Vojske Srbije, kao i delegacije Udruženja civilnih invalida rata Kraljeva i Vrnjačke Banje i Društva za negovanje tradicije oslobodilačkih ratova "Jovo Kursula".

 - Ne zaboravljamo nevine civilne žrtve nemilisrdnog fašističkog terora za vreme Drugog svetskog rata, kao ni žrtve NATO bombardovanja, ali i savezničkog bombardovanja 1944. godine. Ovaj dan obeležavaju brojna patriotska udruženja - rekao je Milan Matijević, predsednik Društva "Jovo Kursula".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024