PREMINULO ČETVORO PACIJENATA: Na teritoriji Kraljeva i dalje veoma ozbiljna epidemiološka situacija

G.Ćirović

05. 04. 2021. u 16:00

UPRKOS blagom padu broja novozaraženih kovidom-19 na dnevnom nivou, epidemiloška situacija na teritoriji Kraljeva i dalje je veoma ozbiljna.

ПРЕМИНУЛО ЧЕТВОРО ПАЦИЈЕНАТА: На територији Краљева и даље веома озбиљна епидемиолошка ситуација

FOTO: G. Šljivić

Tome u prilog ide i činjenica da je od posledica korone u minulih 24 sata preminulo čak četvoro kovid pacijanata sa terirorije grada na Ibru, sedmoro za dva dana, a ukupno 294 od izbijanja epidemije.

Kako je prema podacima ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje saopštio Gradski krizni štab, od ukupno 296 testiranih uzoraka brisa računajući 123 PCR i 173 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 95. U Kraljevu je od marta 2020. zvanično potvrđeno 17.494 slučajeva infekcije, dok je od 18. februara ove godine od kovida obolelo 5.617 građana.

Na lečenju u Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je 91 kovid pacijent. Na Odeljenjima intenzivne i poluintenzivne nege zbrinuto je ukupno 12 – troje na respiratoru, petoro na neinvazivnoj ventilaciji i četvoro na „haj flou“ režimu.

Kako je saopšteno, u ovoj ustanovi je tokom proteklih 24 sata preminulo petoro pacijenata, 13 je novoprimljenih i isto toliko otpuštenih sa hospitalizacije. U ovom periodu u Kovid ambulanti lekarske ekipe obavile su ukupno 154 pregleda.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)