MOGUĆI KRATKOTRAJNI PREKIDI: Vlasotinčani dobili tehničku vodu iz vodovoda

Игор Митић
Igor Mitić

05. 04. 2021. u 13:28

SVI korisnici usluga vlasotinačkog JKP „Vodovod“ trenutno imaju uredno vodosnabdevanje, jer su uvažili apel nadležnih da racionalno koriste tehničku vodu.

МОГУЋИ КРАТКОТРАЈНИ ПРЕКИДИ: Власотинчани добили техничку воду из водовода

Foto: OU Vlasotince

Direktor vlasotinačkog JKP „Vodovod“ Zvonko Ilić ističe da je, zbog smanjenog kapaciteta crpne stanice, i dalje može da dođe do pada pritiska u vodovodnim instalacijama kao i do kratkotrajnih prekida u isporuci vode.

Leskovački Zavod za javno zdravlje će izvršiti vanredno uzorkovanje vode, a građani je mogu koristiti samo kao tehničku sve do laboratorijske potvrde o njenoj higijenskoj ispravnosti.

Do tada snabdevanje vodom za piće i kuvanje vršiće se, kako i do sada, iz pet cisterni. Dve se nalaze na platoima ispred zgrade lokalne samouprave i Doma zdravlja, a tri kruže Vlasotincem i njegovom okolinom.

Do prekida u vodosnabdevanju je došlo zbog havarije na pumpama uz pomoć kojih sirova voda stiže u postrojenje za njenu preradu. Nakon remonta jedne od dve pumpe postignut je protok vode od 48 litara u sekundi što je za 17 litara manje od optimalnog.

U vlasotinačkom komunalnom preduzeću još kažu da je na drugoj pumpi „stradalo jedno radno kolo“ zbog čega će morati da se remontuje u Nišu. Uporedo sa tim radi se i na nabavci nove pumpe. Do havarije je došlo zbog velike količine peska u crpilištu što je posledica oštećenja vodozahvata nastalog u vreme januarskih poplava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove