U PONUDI OKO 51 HEKTAR: U Kikindi je raspisan oglas za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini

R.Š.

02. 04. 2021. u 19:02

U KIKINDI je raspisan oglas za izdavanje u zakup oko 51 hektar poljoprivrednog zemljišta u svojini grada, od čega je samo 5,7 odsto obradivog, a ostalo je za košenje i ispašu.

У ПОНУДИ ОКО 51 ХЕКТАР: У Кикинди је расписан оглас за издавање у закуп пољопривредног земљишта у јавној својини

Foto: R.Š.

Parcele se izdaju na period od 15. aprila do 31. oktobra. Oglas sadrži 41 šifru za javno nadmetanje, a za zakup mogu da s eprijave pravna i fizička lica koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Početna cena za hektar obadivog zemljišta je 24.027 dinara, za livade i pašnjake 4.805 dinara, a za neobradivo zemljište 2.877 dinara. Najtraženije parcele su oko nekadašnje kasarne, a njihova pojedinačna površina je od jednog do tri hektara i prvenstveno su za košenje.

- Formular za učešće na nadmetanju dostupan je na sajtu grada i u Uslužnom centru. Pravna lica treba da prilože izvod iz Privrednog registra i potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva. Dokumentacija se dostavlja lično ili poštom, najkasnije do 8. aprila. Otvaranje ponuda je narednog dana. Zakupac postaje ponuđač najviše cene – navodi Dalibor Oličkov, šef Odseka za poljoprivredu u Gradskoj upravi.

Obaveza zakupaca biće da u roku od pet dana uplate sredstva za zakup. Detaljnije informacije mogu se dobiti Uslužnom centru, u kancelariji 70 Gradske uprave, Oglasnoj tabli i na telefon: 0230 410-223.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima