POSLE UGOVORA I NAPLATA RAČUNA: Seoske mreže u dolini Ribarske reke postale deo JKP "Vodovod" iz Kruševca

S. BABOVIĆ

31. 03. 2021. u 07:26

JKP "Vodovod" iz Kruševca je i zvanično preuzeo upravljanje seoskim vodovodom odakle su se - krajnje problematično - snabdevali meštani šest sela u dolini Ribarske reke.

ПОСЛЕ УГОВОРА И НАПЛАТА РАЧУНА: Сеоске мреже у долини Рибарске реке постале део ЈКП Водовод из Крушевца

Foto S. Babović

Ugovor o davanju na korišćenje, upravljanje i održavanje seoskog vodovoda za naseljena mesta Veliki Šiljegovac, Srndalje, Mala Reka, Belasica, Krušince i Zebica potpisali su gradonačelnica Jasmina Palurović, direktor kruševačkog "Vodovoda" Vladimir Milosavljević i predstavnici mesnih zajednica.

- Tokom snimanja i geodetskog kartiranja koje su 2019. obavili kruševački komunalci, evidentirano je 28 kilometara magistralnog cevovoda i 23 kilometra sekundarne mreže sa ukupno 899 priključaka. Skupština grada je krajem te godine donela Odluku o vanknjižnom preuzimanju seoskih vodovoda, a lane je urađen kompletan tehnički pregled, neophodan da bi sistem dobio upotrebnu dozvolu. To je bio osnov za dalje preuzimanje - saopšteno je iz Gradske uprave.

REŠENjE Potpisivanje ugovora o preuzimanju seoskih vodovoda, Foto GU Kraljevo

Najavljeno je i potpisivanje korisničkih ugovora sa potrošačima, a potom sledi i naplata računa. Na ovaj način, saznajemo, obezbediće se sigurno održavanje sistema i vodosnabdevanje svih korisnika, za šta je samo u MZ Ribare i MZ Veliki Šiljegovac - tokom prethodne dve godine - izdvojeno 12 miliona.

Česti kvarovi, restrikcije, snabdevanje iz cisterni, nepredviđeni priključci, slabo održavanje i nestručno izvedeni radovi drugih preduzeća, zabrana korišćenja... sve je to obeležilo prethodni peirod. Najkritičnije je, podsetimo, bilo 2018, kada je i kulminirao problem starog vodovoda koji je 1984. plaćen oko četiri miliona maraka!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije