EPIDEMIJA U PROKUPLJU: Tokom minulog vikenda u zdravstvenim ustanovama pregledano 360 pacijenata

D.Z.

29. 03. 2021. u 14:49

U TOKU proteklog vikenda, u Kovid prijemno-trijažnim ambulantama Opšte bolnice „Dr Aleksa Savić“ u Prokuplju, pregledano je 115 pacijenata sa simptomima respiratornih infekcija pod sumnjom ili pozitivnih na Kovid -19 dok je u Kovid ambulanti prokupačkog Doma zdravlja sa istim simptomima pregledano 245 pacijenata od kojih je 10 poslato u kućnu izolaciju, i 10 upućeno u bolnicu na dalje ispitivanje i lečenje.

ЕПИДЕМИЈА У ПРОКУПЉУ: Током минулог викенда у здравственим установама прегледано 360 пацијената

Foto: D. Zečević

- Sa današnjim danom u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“, hospitalizovano je 57 pacijenata sa teritorije Topličkog okruga, dok je kod 50 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa Kovid -19.Hospitalizovani pacijenti su sa bronhopneumonijom i srednje-teškom kliničkom slikom.

Na kiseoničkoj potpori trenutno je 25 pacijenata i svi su pod 24-časovnim nadzorom lekara i medicinskog osoblja - istakli su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Inače, dva pacijenta zaražena ovim virusom iz opštine Žitorađa, preminula su tokom vikenda u Kovid odeljenju, dok je jedan pacijent transportovan na dalje lečenje u Kovid bolnicu Kruševac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati