OD MINISTARSTVA ČETIRI MILIONA: Sufinansiranje ekoloških projekata na teritoriji Kraljeva

G. Ć.

28. 03. 2021. u 11:56

ZA SUFINANSIRANjE dva ekološka projekta na teritoriji Kraljeva tokom ove godine Ministarstvo zaštite životne sredine ukupno će izdvojiti četiri miliona dinara, a lokalna samouprava 1,3 miliona.

ОД МИНИСТАРСТВА ЧЕТИРИ МИЛИОНА: Суфинансирање еколошких пројеката на територији Краљева

FOTO: GU Kraljevo

Ugovore o sufinansiranju projekta pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta čija je ukupna vrednost 1,3 miliona, kao i projekta smanjenja zagađenja vazduha poreklom iz individualnih izvora od ukupno četiri miliona dinara, nedavno su potpisali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i Vukman Rakočević, zamenik gradonačelnika Kraljeva.

Prvi projekat odnosi se na pošumljavanje javne zelene površine u gradskom jezgru, na levoj obali Ibra, popularne gradske plaže, koju Kraljevčani koriste za aktivnu i pasivnu rekreaciju.

Drugi projekat podrazumeva sprovođenje subvencija za zamenu kotlova na čvrsta goriva u individualnim ložištima kotlovima na gas i pelet. Zamenom energenata ekološki prihvatljivijim gasom i peletom, kao i primenom odgovarajućih kotlova koji ispunjavaju potrebne standarde, doprineće se smanjenju ispuštanja zagađujućih supstanci iz individualnih izvora u životnu sredinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!