POSLE UGOVORA, KREĆE NAPLATA RAČUNA: Seoski vodovod za 6 sela konačno u nadležnosti kruševačkog vodovoda

S.B.

26. 03. 2021. u 15:41

UPRAVLjANjE seoskim vodovodom odakle su se krajnje problematično vodom snabdevali meštani šest sela u dolini Ribarske reke danas i zvanično preuzeo JKP Vodovod Kruševac.

ПОСЛЕ УГОВОРА, КРЕЋЕ НАПЛАТА РАЧУНА: Сеоски водовод за 6 села коначно у надлежности крушевачког водовода

Foto: S.B.

Ugovor o davanju na korišćenje, upravljanje i upravljanje i održavanje seoskog vodovoda za naseljena mesta Veliki Šiljegovac, Srndalje, Mala Reka, Belasica, Krušince i Zebica potpisali su gradanačelnica Jasmina Palurović, direktor kruševačkog Vodovoda Vladimir Milosavljević i predstavnici mesnih zajednica.

- Evidentirano je 28 kilometara magistralnog cevovoda i 23 kilometra sekundarne mreže sa ukupno 899 priključaka tokom snimanja i geodetskog kartiranja koje je iveo kruševački vodovod tokom 2019.godine - rečeno je u Gradskoj upravi.

Foto: Gradska uprava

- Skupština je krajem te godine donela Odluku o vanknjižnom preuzimanju seoskih vodovoda od strane Grada, a prošle godine je urađen kompletan tehnički pregled izvedenih objekata kako bi sistem dobio upotrebnu dozvolu. To je bio osnov za dalje preuzimanje.

Kako je predočeno na današnjem potpisivanju, uslediće potpisivanje korisničkih ugovora sa potrošačima, a potom i naplata računa. Na ovaj način, kako se dodaje, obezbediće se sigurno održavanje sistema i vodosnabdevanje svih korisnika. Za izvođenje radova na održavanju vodovodnih sistema MZ Ribare i Veliki Šiljegovac, u prethodne dve godine izdvojeno je 12 miliona dinara.

Foto: S.B.

Česti kvarovi, restrikcije, cisterne, nepredviđeni priključci, slabo održavanje i nestručnoi radovi drugih preduća koja su dodatno oštećivala vodovod, zabrana korišćenja vode za piće, obeležili su prethodni peirod. O hroničnim problemima u snabdevanju zdravom vodom, “Novosti” su redovno izveštavale, a najkritičnije je bilo 2018, kada je i kulminirao problem starog vodovoda, koji je 1984. godine plaćen oko četiri miliona maraka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024