ZLOČINI UZ BEDNE IZGOVORE: SUBNOR Loznica obeležava godišnjicu NATO agresije

V. M.

24. 03. 2021. u 19:49

GRADSKI odbor SUBNOR u Loznici, čiji je predsednik Života Isaković, podsetio je na današnji dan, pre 23 godine, kada započeta „sramna, zločinačka agresija NATO alijanse na Srbiju i SR Jugoslaviji, na narod koji je dao veličanstven otpor fašizmu u Drugom svetskom ratu, kao i u svim ratovima, oslobodilačkim, koje je jedino i vodio u svojoj svetloj i časnoj istoriji“.

ЗЛОЧИНИ УЗ БЕДНЕ ИЗГОВОРЕ: СУБНОР Лозница обележава годишњицу НАТО агресије

Foto: V. Mitrić

- Pod izgovorom da štite ljudska prava, navodno ugroženog albanskog naroda na Kosovu i Metohiji , u stvari su pogazili sve važeće međunarodne pravne norme na kojima počivaju Ujedinjene nacije i samim činom agresije su upravo izazvali ogromnu patnju naroda i Srba i Albanaca i svih drugih koji su živeli na Kosovu i Metohiji i celoj Jugoslaviji - kažu u GO SUBNOR u Loznici.

- Odakle NATO licenca i pravo da oni odlučuju čija su prava i u kojoj meri ugrožena te da određuju koga će i kako da kažnjavaju. Na osnovu čega su izvagali koje pravo i kome su uskraćena da to zaslužuje uništenje jedne male države i ubistvo na hiljade civila i vojnika-nevinog naroda?

Da li bi danas, pitaju se u GO SUBNOR u Loznici, mala Milica ili mala Sanja bile majke. Da li bi mladi vojnici izginuli na Košarama, Paštriku i širom Kosmeta danas bili očevi.

- Praštanje može delimično da usledi kada vinovnici agresije budu odgovarali za svoja dela,nadoknadili materijalnu i nematerijalnu štetu, i ako pokažu,iskreno kajanje, jer ljudske živote ničim ne mogu da vrate niti da plate. Dok to ne bude, nikome nema praštnjanja. Trpimo i trpećemo, oprostiti nećemo - poručuje GO SUBNOR u Loznici. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AMERIČKA LJUBAV PREMA GENOCIDU: CIA čuvala Hitlerove verne sledbenike, sad Vašington lobira za rezoluciju o Srebrenici