KOMPLIKOVANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA NA KiM: Na lečenju 123 pacijenta, preminule dve osobe

D.Z.

23. 03. 2021. u 16:50

TRENUTNA epidemiološka situacija u većinski srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji prema rečima dr Zlatana Eleka, direktora KBC Kosovska Mitrovica, je komplikovana, što pokazuje sve veći broj obolelih i hospitalizovanih.

КОМПЛИКОВАНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА НА КиМ: На лечењу 123 пацијента, преминуле две особе

KBC Kosovska Mitrovica

Prema njegovim rečima na lečenju u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici nalazi se 123 pacijenta, od kojih su troje na respiratorima dok su tokom jučerašnjeg dana preminule dve osobe.

-U KBC Kosovska Mitrovica ima dovoljno stručnog kadra, zaštitne opreme i lekova za lečenje od kovida.

Iako su od početka epidemije obolele 422 medicinske sestre, imamo dovoljan broj kadra,jer su nam Ministarstvo zdravlja i Vlada Republike Srbije prošle godine izašli u susret i omogućili prijem 120 sestara i 45 lekara, tako da smo i mi sada našoj državi Srbiji pritekli u pomoć i poslali 14 naših medicinskih radnika u kovid bolnicu u Batajnici - ističe dr Elek koji apeluje na građane da iskoriste mogućnost vakcinacije za koju Kancelarija za Kosovo i Metohiju za građane sa severa Kosmeta organizuje prevoz do Raške.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)