U JADRU NIKAD BOLJE: Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice, o poseti potpredsednici Vlade

V. Mitrić

23. 03. 2021. u 14:29

POSETA potpredsednice Vlade Srbije i resorne ministarke sa njenim timom je jedan od pokazatelja politike koju vodi Vlada RS i predsednik Aleksandar Vučić, kaže Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

У ЈАДРУ НИКАД БОЉЕ: Видоје Петровић, градоначелник Лознице, о посети потпредседници Владе

Foto: Vladimir Mitrić

- Razgovarali smo o najvažnijim pitanjima za Loznicu i njene građane i tu smo kao i uvek imali maksimalnu podršku sa centralnog nivoa, od naše potpresednice i njenih saradnika - priča Petrović.

- Ono što je u ovom trenutku izuzetno važno pitanje je projekat „Jadar“ o kojem smo razgovarali i želim da sa ovog mesta pošaljem jasnu poruku: da smo svi mi i na lokalu, i u Vladi i u državi apsolutno posvećeni unapređenju privredne aktivnosti i u Loznici i u čitavoj Srbiji, ali da ćemo uvek na prvo mesto staviti zaštitu životne sredine, bezbednost i zdravlje ljudi. Mi ćemo ovaj sastanak intezivirati, oni već postoje i na centralnom nivou u okviru Vladine radne grupe kojom predsedava uvažena potpredsednica, ali ćemo sa našim građanima takođe razgovarati o svemu što je predmet njihovog interesovanja.

Ne postoji ni jedno pitanje za koje, kako kaže Petrović, „nisu spremni da razgovaraju i da traže najbolja rešenja“.

- Ovaj projekat jeste velika šansa i izazov za čitavu Loznicu i Podrinje, Jadar, Rađevinu, Azbukovicu, ali i za našu državu. Utoliko je razumno što su baš svi u ovoj zemlji uključeni u okviru svojih nadležnosti i delokruga rada kako bismo došli da najpovoljnijih održivih rešenja. Imali smo u prethodnom periodu najveću podršku u istoriji ovoga grada od naše Vlade i države, i od predsednika. U tom kontekstu smo nastavili i ovaj razgovor kada je u pitanju energetika, gde ćemo takođe nastaviti da radimo iako je izuzetno puno urađeno. Mi smo apsolutno uz podršku naše države i resornih ministarstava spremno dočekali nove investitore, a to se već održava na kvalitet života naših građana u Loznici.

Kako kaže Petrović, „povećao se broj zaposlenih, prosečne zarade, budžet grada, grad počinje da živi i to je nešto što sve ohrabruje i dodatno podstiče da nastave da rade timski, jer se po ko zna koji put pokazalo kada rade zajedno ,onda su najjači i rezultati nikada ne izostaju“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere