EPIDEMIJA U BORSKOM OKRUGU: Još 50 novoinficiranih korona virusom

S. M. J.

11. 03. 2021. u 20:05

U OPŠTINI Negotin u poslednja 24 časa evidentirano je 18 novih kovid slučajeva. Od 67 testiranih pozitivan rezultat na virus korona laboratorijski je potvrđen kod pet žena od 23 do 80 godina, kao i kod 13 muškaraca do 67 godina starosti.

ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Још 50 новоинфицираних корона вирусом

Foto S. M. Jovanović

Među njima su i dva učenika od 15 i od 19 godina. Na bolničkom lečenju na Internom, Grudnom i Odeljenju neurologije je 38 pacijenata, od kojih je 16 na kiseoniku. U sredu je na bolničko lečenje primljeno pet pacijenata, jedan bolesnik je upućen na dalje lečenje u kruševačku kovid bolnicu, a tri pacijenta su otpuštena na kućno lečenje.

Prema izveštaju Zdravstvenog centra Negotin u kovid ambulanti je pregledano 58 osoba, a u pedijatrijskoj kovid ambulanti 13 deteta. U opštini Negotin se od februara u kojem je bilo ukupno 269 kovid slučajeva broj obolelih konstantno raste, a samo u prvih 10 dana marta pozitivan nalaz na prisustvo korona virusa zabeležen je kod 233 osobe.

U Boru je u odnosu na poslednji izveštaj broj obolelih veći za 21, pa tako na teritoriji grada trenutno ima 201 aktivni slučaj virusne infekcija. Na kovid odeljenjima Opšte bolnice zbrinuta su 24 pacijenta. U poslednja 24 časa na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano je 45, a u kovid ambulanti “Rudar” 54 osobe.

U Kladovu je zabeleženo još pet novozaraženih osoba, a kako je isto toliko izlečeno, u ovoj opštini je trenutno aktivno pozitivno 55 osoba.

U Majdanpeku je zabeleženo šest novih kovid slučajeva, pa su u ovoj opštini trenutno aktivne 43 osobe, što je i najmanje u Borskom okrugu.U majdanpečkim kovid ambulantama je obavljeno 29 pregleda, od kojih su većina bili kontrolni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)