POŠTUJU EPIDEMIOLOŠKE MERE: Studenti koji dolaze na smeštaj u domove, moraju otići na pregled u Studentsku polikliniku

D. Z.

10. 03. 2021. u 16:04

U studentsim domovima prištinskog Univerziteta na severu Kosmeta poštuju se sve epidemiološke mere a studenti koji zbog obaveza na fakutetima dolaze na smeštaj u domove, moraju otići na pregled u Studentsku polikliniku.

ПОШТУЈУ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ: Студенти који долазе на смештај у домове, морају отићи на преглед у Студентску поликлинику

Foto: D. Z.

Prema rečima Dragane Antonijević direktorke Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici od početka epiedmije korona virusa bilo je nekoliko sporadičnih slučajeva obolelih od kovida 19 među studentima

-U takvim slučajevima imamo nekoliko izolovanih soba za smeštaj eventualno obolelih od kovida 19 a ono što je najbitnije pridržavamo se apsolutno svih propisanih epidemioloških mera- ističe direktorka Antonijević napominjući da se nastava na fakultetima odvija onlajn, ali da u zavisnosti od ispita studenti dolaze na konsultacije, tako da u studentskim domovima ovih dana boravi između 350 i 850 studenata. Inače, u okviru Studentskog centra koji sa svim domovima poseduje 1677kreveta, funkcioniše i Dom učenika sa 88 kreveta koji takođe ispunjava sve standarde.

-Sobe u našim domovima su zaista na visokom nivou i uz sprovođenje svih epidemioloških mera naši studenti su u tom prostoru zaista zbrinuti- naglašava direktorka Studentskog cenntra u Kosovskoj Mitrovici Dragana Antonijević. Inače, epidemiološke mere ali i preporuke resornog Ministarstva vezano za nastavu poštuju se i u svim osnovnim i sreddnjim školama na Kosmetu a prema rečima Jasmine Dedić načelnice Školske Uprave na osnovu preporuke Republičkog ministarstva prosvete a u dogovoru sa Kriznim štabom oko pet hiljada učenika srednjih škola na Kosovu i Metohiji do 12 marta pratiće nastavu na daljinu.

-U 29 srednjih škola organizovana je onlajn nastava dok oko 11.000 učenika osnovnih škola nastavu pohađa po “kombinovanom modelu”- ističe načelnica Dedić naglašavajući da su sve srpske sredine pokrivene signalima za mobilnu telefoniju odnosno tv signalima. Istovremeno dodaje da se nastava normalno odvija i na području Gore gde nastavni sistem funckioniše u okviru Ministarstva prosvete Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna