BEZ PREMINULIH, NOVOZARAŽENIH 57 PACIJENATA: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraju zaraženo 2.127 ljudi

M. B.

09. 03. 2021. u 15:08

NAJNOVIJI zvanični podaci o statistici kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju su: bez preminulih, ima još ukupno 57 novoobolelih – računajući od 6. marta do danas 9. marta, kada su nadležni saopštili informaciju o broju ovdašnjih novozaraženih za taj period.

БЕЗ ПРЕМИНУЛИХ, НОВОЗАРАЖЕНИХ 57 ПАЦИЈЕНАТА: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају заражено 2.127 људи

Foto: M. B.

Prema zvaničnim podacima, u ovom kraju ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije  je 1.967, od njih je izlečeno 901.

- U Kovid-ambulantama Doma zdravlja, u nedelju 7. marta pregledane su 134 osobe, a 8. marta njih 149. U ta dva dana, urađeno je 117 antigenskih testova, uzeto 16 nazofaringealnih briseva, sedam osoba je upućeno na hospitalizaciju. Zabrinjavajuće: od ukupnog broja pregledanih u ta dva dana, 95 osoba je došlo na prvi pregled, od svih testiranih 46 lica bilo je pozitivno na korona virus – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.967  lica, uz nažalost 87 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KURTI POBEGAO: Pukla bruka u Prištini (VIDEO)