PAJIĆ KOD LAVRENTIJA: Episkop šabački ugostio gradonačelnika i uručio mu specijalan poklon

V. MITRIĆ

02. 03. 2021. u 17:34

ПАЈИЋ КОД ЛАВРЕНТИЈА: Епископ шабачки угостио градоначелника и уручио му специјалан поклон

Foto: V. Mitrić

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić je, na poziv Eparhije šabačke, posetio episkopa šabačkog Lavrentija.

To je prva zvanična poseta gradonačelnika Šapca vladiki Lavrentiju, nakon što se posle primljene obe doze vakcine protiv virusa korona, vratio u eparhijski dom.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam posle povratka vladike Lavrentija došao u odaje Eparhije šabačke. Prvi dan kada se posle predviđenog perioda revakcinacije vratio u eparhijski dom, primljen sam i veliko mi je zadovoljstvo što smo zajedno danas pričali o vizijama razvoja Šapca u narednom periodu. Dobio sam blagoslov od njegovog preosveštenstva - kaže Pajić.

Gradonačelnik Šapca od vladike Lavrentija na poklon je dobio ikonu Bogorodice.

- Zahvalan sam na ovom poklonu jer znam istorijat Bogorodice koja se nalazi u Sabornoj crkvi u Šapcu. Za vreme bombardovanja grada bila je u Sabornoj crkvi i zaštitnik je svih građana Šapca. Siguran sam da će dobijeni blagoslov, podrška u radu i poklonjena ikona pomoći da uradimo velike stvari za sugrađane. Grad Šabac nastaviće da sarađuje i uzajamno pomaže sa Eparhijom šabačkom u interesu svih pravoslavno verujućih sugrađana - dodao je Pajić.

Episkop šabački Lavrentije poželeo je sreću gradonačelniku tokom predstojećeg rada.

- Novom gradonačelniku sam poželeo da bude srećan i blagosloven i da ga narod sluša. Mnogo sam naučio od naroda, ono što nisam ni sanjao da postoji, takve tančine duhovnog života, takvi detalji služenja Bogu i narodu. To sam ovde u praksi doživeo i osetio. Šabac je mesto moga rođenja. Ovde sam prvi put sunce ugledao, ovde sam jedno vreme rastao, upijao sve što je potrebno za kasniji život, i ovde sam i postao Lavrentije. Volim ovaj kraj i kud god idem, ponosim se njime. Narod je naš vrlo čestit i dobar tako da možete i vi biti ponosni i srećni što smo odavde, iz ovog kraja netaknutog rukom poganog, ili mišlju razornom. Možemo vedro da idemo u budućnost i da ne brinemo za generacije koje će doći i stasati ovde gde smo se mi odgajili - rekao je vladika Lavrentije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)