PAJIĆ KOD LAVRENTIJA: Episkop šabački ugostio gradonačelnika i uručio mu specijalan poklon

V. MITRIĆ

02. 03. 2021. u 17:34

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić je, na poziv Eparhije šabačke, posetio episkopa šabačkog Lavrentija.

ПАЈИЋ КОД ЛАВРЕНТИЈА: Епископ шабачки угостио градоначелника и уручио му специјалан поклон

Foto: V. Mitrić

To je prva zvanična poseta gradonačelnika Šapca vladiki Lavrentiju, nakon što se posle primljene obe doze vakcine protiv virusa korona, vratio u eparhijski dom.

- Veliko mi je zadovoljstvo što sam posle povratka vladike Lavrentija došao u odaje Eparhije šabačke. Prvi dan kada se posle predviđenog perioda revakcinacije vratio u eparhijski dom, primljen sam i veliko mi je zadovoljstvo što smo zajedno danas pričali o vizijama razvoja Šapca u narednom periodu. Dobio sam blagoslov od njegovog preosveštenstva - kaže Pajić.

Gradonačelnik Šapca od vladike Lavrentija na poklon je dobio ikonu Bogorodice.

- Zahvalan sam na ovom poklonu jer znam istorijat Bogorodice koja se nalazi u Sabornoj crkvi u Šapcu. Za vreme bombardovanja grada bila je u Sabornoj crkvi i zaštitnik je svih građana Šapca. Siguran sam da će dobijeni blagoslov, podrška u radu i poklonjena ikona pomoći da uradimo velike stvari za sugrađane. Grad Šabac nastaviće da sarađuje i uzajamno pomaže sa Eparhijom šabačkom u interesu svih pravoslavno verujućih sugrađana - dodao je Pajić.

Episkop šabački Lavrentije poželeo je sreću gradonačelniku tokom predstojećeg rada.

- Novom gradonačelniku sam poželeo da bude srećan i blagosloven i da ga narod sluša. Mnogo sam naučio od naroda, ono što nisam ni sanjao da postoji, takve tančine duhovnog života, takvi detalji služenja Bogu i narodu. To sam ovde u praksi doživeo i osetio. Šabac je mesto moga rođenja. Ovde sam prvi put sunce ugledao, ovde sam jedno vreme rastao, upijao sve što je potrebno za kasniji život, i ovde sam i postao Lavrentije. Volim ovaj kraj i kud god idem, ponosim se njime. Narod je naš vrlo čestit i dobar tako da možete i vi biti ponosni i srećni što smo odavde, iz ovog kraja netaknutog rukom poganog, ili mišlju razornom. Možemo vedro da idemo u budućnost i da ne brinemo za generacije koje će doći i stasati ovde gde smo se mi odgajili - rekao je vladika Lavrentije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana