BESPLATAN KURS O EPIDEMIJI: Miloš Biković kao narator

B.B.

02. 03. 2021. u 17:08

SAVREMENI interdisciplinarni kurs "Epidemija", od danas je dostupan na besplatnoj internet platformi net.kabinet.

БЕСПЛАТАН КУРС О ЕПИДЕМИЈИ:  Милош Биковић као наратор

Digitalna Srbija

Kurs na zanimljiv način povezuje srednjoškolska znanja o fenomenu epidemije iz ugla biologije, hemije, matematike i informatike, a kroz njega vode popularno pisani tekstovi, ilustracije, kvizovi i glumac Miloš Biković kao narator u edukativnim video sadržajima.  Prvi ovakav kurs u Srbiji nastao je u saradnji Fondacije "Petlja", Inicijative "Digitalna Srbija" i UNICEF-a.

- Svet u kome se dešava digitalna revolucija je svet koji se ubrzano menja - rekao je Biković. - Za funkcionalan i produktivan život u takvom svetu potrebno je adekvatno obrazovanje. Razlog zašto sam se odlučio da podržim kurs "Epidemija" na platformi net.kabinet jeste što se upravo kroz njega đaci stimulišu da razmišljaju i budu kreativni, a to su sposobnosti koje su mladim ljudima potrebne da se suoče sa sutrašnjicom.

"Epidemija" je pisana razumljivim jezikom i obogaćena je konkretnim primerima, vezama sa trenutnom epidemijom, atraktivnim ilustracijama i video materijalima sa laboratorijskim eksperimentima kako bi se ova važna životna tema što više približila učenicima.

- Možda niko ne zna kako će izgledati poslovi budućnosti, ali je sasvim sigurno da će deca koja se danas školuju sutra raditi u multidisciplinarnim timovima - navodi Nebojša Đuđrđević, direktor Inicijative "Digitalna Srbija". - U tom smislu, net.kabinet je važan jer nije tek skup lekcija o epidemiološkim fenomenima iz ugla različitih naučnih disciplina, već veliki iskorak ka prožimanju četiri školska predmeta od kojih svaki daje sopstveni doprinos razumevanju krovne teme, što je u ovom slučaju epidemija.

Prema rečima Deane Kostadinove, direkorke UNICEF.-a  u Srbiji, kurs briše granice između nastavnih predmeta, nastavu premešta u digitalni prostor, a ipak omogućava interakciju među učenicima i nastavnicima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)