EPIDEMIJA U RUDNIČKO - TAKOVSKOM KRAJU: Još 25 novozaraženih, u kovid bolnicama 20 pacijenata

M. B.

02. 03. 2021. u 15:01

KORONA virusom u Rudničko-takovskom kraju, tokom protekla 24 časa, prema zvaničnom izveštaju, zaraženo je još 25 osoba. Preminulih od posledica te opake zaraze, u tom periodu, srećom, u odnosu na izveštavanja minulih dana, nema.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО - ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Још 25 новозаражених, у ковид болницама 20 пацијената

Foto: M. B.

- Ukupan broj obolelih od korona virusa, u ovom aktuelnom „piku“ epidemije, ovde je 1.854. Trenutno je hospitalizovano 20 pacijenata iz ovog kraja, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.

Preostala kovid pozitivna lica i njihovi kontakti nalaze se u kućnoj izolaciji, pod medicinskim nadzorom lekara Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu. U kovid ambulantama Doma, juče (1. marta) pregledane su ukupno 144 osobe, urađena su 63 antigenska testa, uzeto 12 nazofaringealnih briseva, četiri lica su upućena na hospitalizaciju - izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora tog Doma.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna i u aktuelnom „piku“ epidemije, koji još ne pokazuje trend smirivanja, zaražena su ukupno 1.854 lica, uz nažalost 86 smrtnih žrtava.

Na imunizacijskim punktovima ovog kraja, do sada je vakcinisano ukupno 4.888 osoba: njih 3.667 kineskom vakcinom „Sinofarm“, 688 „Sputnjikom V“, AstraZenekom 280, 243 „Fajzerom“. Revakcinisano je 2.317 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna