BOJIM SE DA IDEMO KA SCENARIJU IZ NOVEMBRA I DECEMBRA: Dr Sazdanović zabrinut, trpeće ponovo pacijenti koji nisu kovid

Novosti online

26. 02. 2021. u 12:08

RASTE broj novozaraženih u Šumadijskom okrugu. Povećava se i broj pacijenata koji su na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

БОЈИМ СЕ ДА ИДЕМО КА СЦЕНАРИЈУ ИЗ НОВЕМБРА И ДЕЦЕМБРА: Др Саздановић забринут, трпеће поново пацијенти који нису ковид

Foto: Printskrin

Jedan od okruga sa nestabilnom epidemijskom situacijom, je i Šumadijski. Sinoć do 20 časova, korona virus, potvrđen je kod 192, od 751 testiranog, saopštio je Institut za javno zdravlje u Kragujevcu.

Najviše novoinficiranih je i dalje iz Kragujevaca - 107, sledi Aranđelovac sa 53, Topola sa 20, Knić sa 7. U Rači i Batočini, po dvoje je novozaraženih koronavirusom, u Lapovu jedan.

Povećava se i broj pacijenata koji su na lečenju u Univerzitetskom kliničkom centru u Kragujevcu.

- Imamo ih trenutno 190 pacijenata na lečenju. Povećavamo ponovo kapacitete, intenzivnu negu, hospitalni deo. Nažalost, trpeće ponovo pacijenti koji nisu kovid. Znači i onkološki pacijenti i hronični pacijenti. Maksimalno ćemo se truditi sledeće nedelje da operišemo što više onkoloških pacijenata, to je naša obaveza. Bojim se, da se vraćamo na situaciju s kraja novembra, početka decembra - kaže dr Predrag Sazdanović, direktor Univerziteskog kliničkog centra u Kragujevcu.

Doktor Sazdanović apeluje na građane da se striktno pridržavaju svih protivepidemijskih mera i ističe značaj vakcinacije.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)