BIĆE NOVCA ZA AGRAR: Ministar poljoprivrede u Rađevini

V.Mitrić

25. 02. 2021. u 08:35

VEĆ početkom meseca je isplata za svakog poljoprivrednog proizvođača koji je vlasnik zemljišta i za to je predviđeno 7,6 milijardi dinara, rekao je u Krupnju razgovarajući sa predstavnicima te susednih opštrina i Poljosavetom ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović.

БИЋЕ НОВЦА ЗА АГРАР: Министар пољопривреде у Рађевини

Foto: V. Mitrić

Krajem marta će ići, kako je istakapo Nedimović, "jedan veliki poziv koji  se radi zajedno sa  Svetskom bankom po principu 50 odsto bespovratna sredstava 40 odsto kredit i 10 odsto učešće sopstvenih sredstava i to pre svega za nabavku mehanizacije i opreme u povrtarstvu, voćarstvu i stočarstvu".

- Za tu meru će na raspolaganju biti 38 miliona dolara - precizirao je srpski ministar poljoprivrede, koji je najavio izmenu Zakona o komasaciji i poljoprivrednom zemljištu, kao i da je država u investicionom programu "Srbija 2025" opredelila oko 70 miliona evra za komasaciju.

- Novina koja će možda biti najinteresatnija lokalnim samoupravama  je IPARD III - kazao je Nedimović.

- Početak ovog programa se očekuje u narednoj godini i odnosiće se na izgradnju komunalne infrastrukture (vodovodne i kanalizacione mreže, putne mreže) i tu će nosioci biti lokalne samouprave. Mnogo je toga u proteklom periodu urađeno u oblasti poljoprivrede,  tome u prilog govori činjenica da je u godini iza nas, u godini korone, ostvaren rekordan izvoz od 4,14 milijardi dolara. To je svakako rezultat mera koje je ovo ministarstvo sprovodilo u 2018. i 2019.godini.

Upitan da prokomentariše "smanjenja subvencija po hektaru zemljišta", Nedimović je istakao da "ove godine nisu smanjene subvencije po hektaru zemljišta".

- One su bile i ostale 4.000 dinara po hektaru, a 1.200 dinara bilo predviđeno za gorivo, koje je ove godine nekih 20 dinara jeftinije i stoga nije davana subvencija za gorivo. Država i ministarstvo poljoprivrede prate tržište i ukoliko se nešto intezivnije bude menjalo država će intervenisati - poručio je ministar u Krupnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)