EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U LOZNICI: Podeljeno 12.500 doza vakcine

V.Mitrić

23. 02. 2021. u 12:17

KROZ kovid ambulantu Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“ dnevno, u proseku, prođe oko 100 pacijenata, dok ih je, pre samo dva meseca bilo 300, pa i više.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОЗНИЦИ: Подељено 12.500 доза вакцине

Foto: V. Mitrić

Ovdašnji lekari, borci protiv korone, poput neumorne dr Ane Ilić, pregledali su u smeni i zbrinjavali i po 100 pacijenata, ostajući i nekoliko sati duže, po isteku posla.

I broj zaraženih je, prošle sedmice, počeo da pada na jednocifren broj, ali se, u međuvremenu, popeo na dvadesetak. Pravilo je, jednostavno, kako kaže dr Branka Krasavac, direktorka DZ u Loznici  da "nema pravila".

- Sve smo organizovali valjano i blagovremeno, tako da smo, do sada, prvom dozoom kineske vakcine  vakcinisali 7384 stanovnika ovog dela Srbije, a drugom 4.953 - priča dr Krasavac. - Rusku vakcinu dobilo je 500 a Fajzerovu 408 naših sugrađana. Naše ekipe dale su, do sada, više od 12,5 hiljada doza vakcine u gradu i u ambulantana u selima i obližnjim varošima.              

Odbornik u Skupštini grada, Zane Šaulić, koji je, pored ostalog i predstavnik manjina, ali i deo je vladajuće većine koju predvodi SNS, kaže da se i sam prijavio za vakcinu.

Foto: V.Mitrić

Pozvao je sugrađane da se prijave za vakcine, ističući da njegovo iskustvo govori da se skoro ništa ne čeka, da je "pelcovanje" bezbolno, korisno za zdravlje i uliva mnogo veću sigurnost u borbi protiv korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)