UGOVORENA IZGRADNJA STANOVA ZA IZBEGLICE: 133 doma za porodice iz BiH i Hrvatske

Tanjug

22. 02. 2021. u 15:56

U BEOGRADU su danas potpisani ugovori o izvođenju radova na izgradnji 133 stana za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, a ukupna vrednost radova je 5,39 miliona evra, saopštio je Komesarijat za izbeglice.

УГОВОРЕНА ИЗГРАДЊА СТАНОВА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: 133 дома за породице из БиХ и Хрватске

Foto: Komesarijat za izbelice i migracije RS

Stanovi će biti izgrađeni u Novom Sadu (94) Čačku (25) i Vrbasu (14) u okviru donatorskog Regionalnog stambenog programa (potprojekat 9).

Rok za izgradnju stvanova u Novom Sadu je 360 dana, u Čačku 330, dok je rok za izgradnju stanova u Vrbasu 280 dana.

Regionalni stambeni program je zajednički višegodišnji program Srbije, BiH, Crne Gore i Hrvatske koji ima za cilj da trajno stambeno zbrine najugroženije izbegličke porodice iz ove četiri zemlje.

Programom u Srbiji rukovodi Komesarijat za izbeglice i migracije, a Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru je implement partner Programa.

Ugovore je u prostorijama Jedinice za upravljanje projektima u javnom sektoru d.o.o. Beograd sa izvođačima radova potpisao je v.d. direktora JUP-a Dušan Kovačević.

Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 94 stana u Novom Sadu i 14 u Vrbasu sa direktorom JUP-a potpisao je Filip Maksimović u ime Grupe ponuđača Kej d.o.o. Valjevo i Jugogradnja d.o.o. Beograd.

Kako je saopšteno, Ugovor o izvođenju radova na izgradnji 25 stambenih jedinica u Čačku potpisao je Vukajlo Babić u ime Grupe ponuđača Inobačka d.o.o. Novi Sad, Arhikom d.o.o. Novi Sad i Brkanlić Inženjering d.o.o. Novi Sad.

Regionalni stambeni program sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima EU, koja je i najveći donator, SAD, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati