EPIDEMIJA U KURŠUMLIJI: Porast broja obolelih od korona virusa

D. Z.

21. 02. 2021. u 18:12

POSLEDNjIH dana na području kuršumlijske opštine u porastu je broj obolelih od korona virusa. Prema rečima dr. Uranije Petrović, direktorke ovdašnjeg Doma zdravlja povećan je kako broj pregleda tako i broj novoobolelih.

ЕПИДЕМИЈА У КУРШУМЛИЈИ: Пораст броја оболелих од корона вируса

Foto: B. Pantić

- Situacija sa korona virusom na području naše opštine je zabrinjavajuća jer je od oko stotinu pregledanih broj pozitivnih na korona virus u proseku petnaest ili šesnaest dnevno što ukazuje da je u odnosu na protekli period više novoobolelih-ističe dr Petrović i dodaje da je u Domu zdravlja do sada vakcinisano oko 6000 osoba, od kojih 1500 žitelja opštine dok su ostale vakcinisane osobe žitelji Kosova i Metohije. Inače uporedo sa vakcinacijom odvija se i revakcinacija a na ovim aktivnostima angažovano je sedam medicinskih ekipa.

- Na sreću sve se odvija bez problema i do sada nismo imali ni jedan slučaj negativne reakcije na vakcinaciju-ističe dr Uranija Petrović, direktorka kuršumlijskog Doma zdravlja koja napominje da se najveći broj od vakcinisanih osoba odlučio za kinesku, a neznatan broj njih za fajzerovu vakcinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)