IMUNIZACIJA NA PODRUČJU PIROTSKOG OKRUGA: Drugu dozu primilo 4720 osoba

V. ĆIRIĆ

17. 02. 2021. u 18:53

DO danas je, na području Pirotskog okruga vakcinisano 8312 osoba, od kojih je drugu vakcinu primilo 4720 građana. To znači da je, revakcinisano preko 50 odsto do sada vakcinisanih. Zainteresovanima su na raspolaganju sve tri vakcine: Sinofarm, Sputnjik , i Fajzer.

ИМУНИЗАЦИЈА НА ПОДРУЧЈУ ПИРОТСКОГ ОКРУГА: Другу дозу примило 4720 особа

Foto: V. Ć.

Prema podacima pirotskog ZZJZ, registrovno je još 17 novozaraženih osoba, a na testiranje je oslato 40 sumnjivih briseva.

Mera kućne izolacije naložena je za 37 osoba, a 19 građana. U kovida ambulantim u Pirotu pregledano je 151 osoba, od čega je, 52 prvig, a 99 kontrolnih pregleda. U Opštoj bolnici na kovid jedninicama trenutno se leči 24 pacijenta,a tokom praznika preminula je jedna osoba.

Epideimijska situacija u Dimitrovgradu je nesigurna ali stabilna, a u Pirotu, Beloj Palanci i Babušnici nesigurna sa tendencijom pogoršanja-procenjuju u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pri ZZJZ u Pirotu i poručuju da se samo odgovornim poštovanjem svih propisanih mera i masovnom vakcinacijom epideiološka situacija može držati pod kontrolom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?