PO PRVU DOZU U ZGRADU ATD-a: U Leskovcu otvoren novi punkt za vakcinaciju stanovništva

I.M.

14. 02. 2021. u 15:39

U LESKOVCU su protiv virusa korona vakcinisane još 742 osobe. Od ovog broja kinesku vakcinu je primilo 516, a rusku 226 građana.

ПО ПРВУ ДОЗУ У ЗГРАДУ АТД-а: У Лесковцу отворен нови пункт за вакцинацију становништва

Foto: I. M.

Na šest punktova leskovačkog Doma zdravlja vakcinisano je 317 osoba, dok je leskovačka Opšta bolnica počela sa vakcinacijom u zgradi Antituberkuloznog dispanzera(ATD) gde je vakcinu primilo 199 prijavljenih. Uporedo sa ovim procesom teče i revakcinacija. Drugu dozu kineske vakcine primilo je 807 građana.

Prema najnovijem izveštaju leskovačkog Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) na području Jablaničkog okruga laboratorijski je potvrđeno još šest novih slučajeva infekcije opakim virusom od 85 rezultata koji su stigli u ovu ostanovu u poslednja 24 časa. U Leskovcu je pozitivan nalaz dobilo pet od 66 uzorkovanih osoba, dok je još jedan novooboleli registrovan na teritoriji Lebana.

U subotu je u ZZJZ stiglo 146 nalaza. Zaraza opakim virusom potvrđena je kod 15 pacijenata. Od toga je osam sa teritorije Leskovca, gde su testirane 92 osobe. Tri novoobolela registrovana su u Vlasotincu i po dva u Lebanu i Medveđi. Trenutno se čeka na još 46 rezultata za osobe koje su uzorkovane u svim zdrastvenim ustanovama okruga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati