SVRATIŠTE ZA DECU ULICE OTVARA VRATA: Deseta sednica Skupštine grada

Z. G.

08. 02. 2021. u 13:10

MEĐU nešto više od 20 tačaka dnevnog reda današnje desete sednice novosadskog gradskog parlamenta u novom sazivu, koja će i ovog puta biti održana u Velikoj sali Skupštine zbog primene epidemioloških mera, nalaze se i predlozi važnih odluka iz socijalne zaštite.

СВРАТИШТЕ ЗА ДЕЦУ УЛИЦЕ ОТВАРА ВРАТА: Десета седница Скупштине града

Foto N. Karlić

Kao nova dnevna usluga predviđena je usluga svratišta za decu ulice, za čije ostvarivanje nisu potrebna dodatna finansijska sredstva jer su ona već planirana u ovogodišnjem gradskom budžetu, u ukupnom iznosu od 11,4 miliona dinara.

- Navedeno je takođe, u predlogu iste odluke, da lica koja su izdržala kaznu zatvora u trajanju od najmanje godinu dana, imaju pravo na jednokratnu pomoć u okviru takozvane postpenalne zaštite, najkasnijeu roku od 30 dana od dana otpusta saizdržavanja kazne - precizira predlagač.

Na dnevnom redu je i nekoliko tačaka koje se odnose na podršku prilikom kupovine stana u javnoj svojini grada za jednočlana i višečlana domaćinstva, a podrška se odnosi na stanove u zgradi u Kisačkoj 55, porodicama koje su ostvarile najviše bodova na javnom pozivu Stambene komisije.

Odbornici će se izjasniti i o predlogu za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta koje je u javnoj svojini Republike Srbije da, neposrednom pogodbom i bez naknade, pređe u javnu svojinu Grada Novog Sada.

Reč je o deset parcela u radnoj zoni Sever 4, ukupne površine oko četiri hektara, koje su predviđene za izgradnju objekata radi realizovanja projekata ekonomskog razvoja, odnosno povećanja broja zaposlenih u različitim privrednim delatnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna