SVRATIŠTE ZA DECU ULICE OTVARA VRATA: Deseta sednica Skupštine grada

Z. G.

08. 02. 2021. u 13:10

СВРАТИШТЕ ЗА ДЕЦУ УЛИЦЕ ОТВАРА ВРАТА: Десета седница Скупштине града

Foto N. Karlić

MEĐU nešto više od 20 tačaka dnevnog reda današnje desete sednice novosadskog gradskog parlamenta u novom sazivu, koja će i ovog puta biti održana u Velikoj sali Skupštine zbog primene epidemioloških mera, nalaze se i predlozi važnih odluka iz socijalne zaštite.

Kao nova dnevna usluga predviđena je usluga svratišta za decu ulice, za čije ostvarivanje nisu potrebna dodatna finansijska sredstva jer su ona već planirana u ovogodišnjem gradskom budžetu, u ukupnom iznosu od 11,4 miliona dinara.

- Navedeno je takođe, u predlogu iste odluke, da lica koja su izdržala kaznu zatvora u trajanju od najmanje godinu dana, imaju pravo na jednokratnu pomoć u okviru takozvane postpenalne zaštite, najkasnijeu roku od 30 dana od dana otpusta saizdržavanja kazne - precizira predlagač.

Na dnevnom redu je i nekoliko tačaka koje se odnose na podršku prilikom kupovine stana u javnoj svojini grada za jednočlana i višečlana domaćinstva, a podrška se odnosi na stanove u zgradi u Kisačkoj 55, porodicama koje su ostvarile najviše bodova na javnom pozivu Stambene komisije.

Odbornici će se izjasniti i o predlogu za otuđenje neizgrađenog građevinskog zemljišta koje je u javnoj svojini Republike Srbije da, neposrednom pogodbom i bez naknade, pređe u javnu svojinu Grada Novog Sada.

Reč je o deset parcela u radnoj zoni Sever 4, ukupne površine oko četiri hektara, koje su predviđene za izgradnju objekata radi realizovanja projekata ekonomskog razvoja, odnosno povećanja broja zaposlenih u različitim privrednim delatnostima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)