OPŠTINSKI ŠTAB ODLUČIO: Ukida se vanredna situacija u Lučanima

V. I.

03. 02. 2021. u 14:14

OPŠTINSKI štab za vanredne situacije je na sednici održanoj u sredu doneo odluku o ukidanju vanredne situacije na teritoriji opštine Lučani koja je zbog epidemije korona virusa uvedena krajem novembra prošle godine.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ОДЛУЧИО: Укида се ванредна ситуација у Лучанима

Foto: Radio D

Trenutno je, prema zaključku štaba, znatno bolja situacija, trenutno se leči 51 osoba od aktuelnog virusa, u poslednjih deset dana registrovano je do 20 obolelih, a u prethodna tri meseca ukupno je bilo 1.240 obolelih od kovida-19. Do sada je 1.162 Lučanca vakcinisano.

Članovi štaba su razmatrali i izveštaj o radu opštinskog štaba tokom prethodne godine, u kome se navodi da se opština suočavala sa poplavama, snežnim padavinama, klizištima kao i kovidom. Formirani su brojni timovi za spasavanje u navedenim situacijama. Posebno su se osvrnuli na jun prošle godine, kada su zabeležene poplave. Voda je, da podsetimo, poplavila 76 domaćinstava i tako ugrozila oko 200 sugrađana. Više od 70 privrednih subjekata je tada prijavilo štete nastale od poplave. Komisije su procenile štetu na 140 miliona dinara.

Usvojen je i predlog plana rada štaba za tekuću godinu koji podrazumeva popunjavanje i opremanje jedinica civilne zaštite i poverenika, praćenje stanja u oblasti spasavanja od voda drugog reda, preventivno operativne mere u slučaju nezgoda ili nepogoda, zatim organizovanje trening centara, razvijanje sistema obaveštavanja građana o vanrednim situacijama, razmena informacija sa štabovima susednih opština.

Usvojen je i plan odbrane od poplava na vodama drugog reda koji obuhvata: održavanje i sanaciju zaštitnih vodnih objekata i vodotokova, čišćenje korita reka i potoka, kao i održavanje gabionskih prepreka, za šta je opština iz budžeta izdvojila 1,5 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!