VAKCINISANO 7.000 KRALJEVČANA: Masovna imunizacija stanovništva protiv korone u gradu na Ibru

G.Ćirović

26. 01. 2021. u 12:56

OD početka masovne imunizacije stanovništva protiv korona virusa, u Kraljevu je do utorka u podne vakcinisano oko 7.000 stanovnika grada na Ibru, računajući i zdravstvene radnike i korisnike usluga i zaposlene u Gerontološkom centru u obližnjoj Mataruškoj Banji.

ВАКЦИНИСАНО 7.000 КРАЉЕВЧАНА: Масовна имунизација становништва против короне у граду на Ибру

Foto: G.Šljivić

- Prema broju stanovnika, Kraljevo je među gradovima u kojima vlada najveće interesovanje građana za vakcinaciju. Svakog dana imali smo po najmanje hiljadu vakcinisanih , a rekordan dan je bio ponedeljak sa 1.490 Kraljevčana koji su primili vakcinu. Te cifre su se u utorak malo smanjile, zato što je sada vakcinacija moguća samo za one koji su se prijavili preo e-uprave i imaju rezervizan termin, kao i za građane starije od 60 koji kao prioritetna grupa mogu da se pelcuju i bez prijave – kaže dr Mirjana Krčevinac, direktorka Doma zdravlja Kraljevo.

Prema njenim rečima, u ukupno četiri zdravstvene ustanove do sada je vakcinisano više od 500 medicinara, a neki od njih su već primili i revakcinu.

- U hali sportova nastavljamo da sprovodimo imunizaciju na šest punktova. U dve smene angažovano je ukupno 12 timova i sve protiče u najboljem redu, a sigurno ćemo u jednom momentu imati i paralelono revakcinaciju i pelcovanje prvom dozom – dodala je dr Krčevinac. - Imamo dovoljne količine vakcina, trenutno kineskog proizvođača, i kod nas nijednog momenta nije ni pretila opasnost da prestane vakcinacija zbog nedostatka cepiva. Trenutno imamo količine za nardna tri dana, a svakodnevno iz ovdašnjeg Zavoda za javno zdravlje stižu i nove količine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)