KRIVIČNE ZA PAPRENE PROPUSTE: Gradonačelnik Novog Sada traži utvrđivanje odgovornosti zbog obnove bazena "Spensa"

Z. GRUMIĆ

26. 01. 2021. u 06:21

КРИВИЧНЕ  ЗА ПАПРЕНЕ ПРОПУСТЕ: Градоначелник Новог Сада тражи утврђивање одговорности због обнове базена Спенса

Foto Pres služba Grada

BIĆE postavljeno pitanje potpune odgovornosti za propuste u sanaciji olimpijskog bazena na "Spensu", od projektanta, preko izvođača i podizvođača radova do odgovornih za nadzor tog posla, izjavio je juče gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, naglasivši da čak ne isključuje mogućnost podnošenja krivičnih prijava protiv odgovornih za novonastalu "katastrofalnu situaciju".

- Radove smo platili pošteno i veoma skupo, milion evra. A onda vam neko to upropasti - rekao je Vučević novinarima, uoči svečane sednice Skupštine grada.

Napominjući da do kraja ove ili početkom iduće sedmice očekuje izveštaj stručnog tima Fakulteta tehničkih nauka koji će da utvrdi šta je uzrok pukotina i drugih propusta koji su uočeni posle nedavno završene šestomesečne rekonstrukcije bazena, gradonačelnik je naglasio da će po tom pitanju sve biti obelodanjeno i naloženo da se utvrdi ko je odgovoran za, najverovatnije, nestručno i nekvalitetno obavljen posao. Biće postavljeno i pitanje političke odgovornosti njegovih saradnika koji su učestvovali u tom poslu.

KRILI SVOJE GREŠKE

NEDOSTACI su se pokazali prilikom punjenja i testiranja bazena vodom. - Nažalost, od mene su neko vreme krili (propuste), ali mi je plivač Čaba Silađi pomogao da uočim šta je problem - rekao je Vučević.

- Izuzetno sam ljut, razočaran, rezigniran... ne znam koju reč da upotrebim da objasnim to što se dogodilo. Ne bih, svakako, obilazio te radove 18. novembra, da sam znao da postoje problemi. Sve će biti učinjeno da više ni dinar ne ode iz gradske kase za popravku bazena, odnosno da to plati "kako zna i ume" onaj ko je odgovoran za propuste, poručio je gradonačelnik i dodao da posle toga ne isključuje mogućnost parničnog postupka, krivičnih prijava protiv odgovornih i stavljanje negativne reference za poslovanje.

Ni prema kome neću imati milosti, niti će me nečiji tužni pogledi razuveriti u ovoj odlučnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)