DVE OSOBE IZGUBILE BITKU SA KORONOM: Blagi porast broja obolelih od opakog virusa u leskovačkom kraju

I.M.

23. 01. 2021. u 15:02

PEDESETPETOGODIŠNjI Leskovčanin i pacijentinja iz Lebana, stara 72 godine, izgubili su bitku sa posledicama virusa korona koji je u oba slučaja laboratorijski potvrđen.

ДВЕ ОСОБЕ ИЗГУБИЛЕ БИТКУ СА КОРОНОМ: Благи пораст броја оболелих од опаког вируса у лесковачком крају

Foto I. Mitić

U leskovačkoj kovid bolnici trenutno se leče 73 osobe, za šest više u odnosu na petak, a u poslednja 24 časa bilo je devet prijema i jedan otpust. Na respiratoru su četiri pacijenta, od kojih je jedan intubiran, a na terapiji kiseonikom nalazi se 58 ljudi.

Od ukupnog broja pacijenata 41 je pozitivan, 24 su negativana, tri čekaju rezultate, a pet testiranje. Hospitalizovano je 45 Leskovčana, 13 pacijenta iz Vlasotinca, iz Lebana osam, tri iz Bojnika i po dva iz Crne Trave i Vranja.

Prema poslednjem izveštaju leskovačkog Zavoda za javno zdravlje došlo je i do blagog porasta broja novoobolelih ljudi na području Jablaničkog okruga. Od 171 testirane osobe 27 je dobilo pozitivan nalaz.

U Leskovcu je zaraženo još 18 od 138 uzorkovanih osoba. Vlasotince ima pet, a Lebane četiri novoobolela. Među njima su 13 zaposlenih, tri nezaposlene osobe, devet penzionera i dva učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A POSLE ISTORIJSKE KAZNE ZA HRVATSKU: UEFA počela da lovi ustaše!