KORONA NE POPUŠTA U KRALJEVU: Potvrđeno još 48 novih slučajeva infekcije

G.Ć.

19. 01. 2021. u 16:03

КОРОНА НЕ ПОПУШТА У КРАЉЕВУ: Потврђено још 48 нових случајева инфекције

Foto:G.Šljivić

PREMA podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 251 testiranog uzorka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući 78 PCR i 173 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 48, saopštio je Gradski krizni štab.

Kako se navodi u saopštenju, tokom minulih 24 sata od posledica korone preminuo je još jedan kovid pacijent sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 170 stanovnika grada na Ibru izgubilo bitku protiv ovog virusa.

U kraljevačkoj opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 25 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto četvoro, od kojih je jedan na respiratoru, a troje na neinvazivnoj ventilaciji. Kako je saopšteno, tokom minulih 24 sata dvoje pacijenata je preminulo u ovoj ustanovi, šestoro je novoprimljenih, a četvoro je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je ukupno 86 pregleda.

Od izbijanja epidemije, u kraljevačkom kraju ukupno je registrovano 10.563 slučajeva infekcije, dok je u aktuelnom talasu, od 16. oktobra zvanično potvrđeno – 9.107.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)