PRVI U BORBI PROTIV EPIDEMIJA: Za dobitnika Februarske nagrade predložen doktor Vladimir Petrović

Z. G.

19. 01. 2021. u 06:21

ZA dobitnika Februarske nagrade Novog Sada za 2020. godinu predložen je dr Vladimir Petrović, epidemiolog, redovni profesor na Medicinskom fakultetu i direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine, odlučeno je juče na sednici Komisije za obeležavanje praznika i dodelu priznanja Grada.

ПРВИ У БОРБИ ПРОТИВ ЕПИДЕМИЈА: За добитника Фебруарске награде предложен доктор Владимир Петровић

Foto Privatna arhiva

Taj predlog upućen je Skupštini grada, a konačnu reč daće odbornici na svečanoj sednici gradskog parlamenta 25. januara. Inicijativu da visoko gradsko priznanje dobije prof. dr Vladimir Petrović podneli su Medicinski fakultet i Predškolska ustanova "Radosno detinjstvo". U obrazloženju je između ostalog navedeno da je profesor Petrović autor i koautor više od 90 naučnih i stručnih radova i publikacija, od kojih više od 40 na "SCI listi" vodećih svetskih časopisa.

- Bio je član brojnih radnih grupa i komisija Ministarstva zdravlja i Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, gde je dao značajan doprinos u borbi protiv zaraznih bolesti u Novom Sadu, Vojvodini i zemlji.

Učestvovao je i vodio epidemiološku službu Vojvodine u najvećim epidemijama u poslednjih deset godina, od pandemije svinjskog gripa, epidemije malih boginja i pandemije kovida 19 - dodaje se u obrazloženju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri