HRANA ZA 400 PORODICA: Subotička grupa "Obrok za porodicu" podelila pet tona namirnica

J. L.

19. 01. 2021. u 08:25

ХРАНА ЗА 400 ПОРОДИЦА: Суботичка група Оброк за породицу поделила пет тона намирница

Foto Privatna arhiva

UZ pomoć donacije "Banke hrane" iz Beograda, članice grupe "Obrok za porodicu" iz Subotice podelile su pakete osnovnih životnih namirnica za 400 porodica.

Akcija pripreme i podele paketa trajala je ceo vikend, a Subotičankama velikog srca pomagalo je i desetak volontera.

Još letos grupa "Obrok za porodicu" obratila se za pomoć "Banci hrane", a Subotica je jedan od gradova gde je donirana hrana.

- U pitanju je pet tona hrane, osnovnih životnih namirnica kao što su brašno, ulje, šećer, pasulj, pirinač, kečap, paštete, tunjevina, naresci, ptiber i jafa keks. Dobili smo donaciju i 2.000 maski, koje ćemo donirati "Kolevci" i Opštoj bolnici - kaže Dana Radomirović.

- Zahvaljujemo se Gradu Subotica koji nam je pomogao da se donacija preveze iz Beograda.

"Obrok za porodicu" u Subotici funkcioniše nešto više od godinu dana i aktivno pomaže 250 porodica. Sada će paketi stići do još 150 najsiromašnijih domova.

- Naše najugroženije porodice, u koje spadaju samohrani roditelji, roditelji sa decom sa smetnjama u razvoju i naši najstariji sugrađani došli su lično po pakete hrane u prostorije mesne zajednice Ker. Naši volonteri će nositi pakete onima koji nisu u mogućnosti da dođu bilo da su u gradu ili u okolnim selima Žednik, Đurđin i Tavankut.

Naravno, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera -dodaju Tijana Mijović i Josipa Rončević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)