HRANA ZA 400 PORODICA: Subotička grupa "Obrok za porodicu" podelila pet tona namirnica

J. L.

19. 01. 2021. u 08:25

UZ pomoć donacije "Banke hrane" iz Beograda, članice grupe "Obrok za porodicu" iz Subotice podelile su pakete osnovnih životnih namirnica za 400 porodica.

ХРАНА ЗА 400 ПОРОДИЦА: Суботичка група Оброк за породицу поделила пет тона намирница

Foto Privatna arhiva

Akcija pripreme i podele paketa trajala je ceo vikend, a Subotičankama velikog srca pomagalo je i desetak volontera.

Još letos grupa "Obrok za porodicu" obratila se za pomoć "Banci hrane", a Subotica je jedan od gradova gde je donirana hrana.

- U pitanju je pet tona hrane, osnovnih životnih namirnica kao što su brašno, ulje, šećer, pasulj, pirinač, kečap, paštete, tunjevina, naresci, ptiber i jafa keks. Dobili smo donaciju i 2.000 maski, koje ćemo donirati "Kolevci" i Opštoj bolnici - kaže Dana Radomirović.

- Zahvaljujemo se Gradu Subotica koji nam je pomogao da se donacija preveze iz Beograda.

"Obrok za porodicu" u Subotici funkcioniše nešto više od godinu dana i aktivno pomaže 250 porodica. Sada će paketi stići do još 150 najsiromašnijih domova.

- Naše najugroženije porodice, u koje spadaju samohrani roditelji, roditelji sa decom sa smetnjama u razvoju i naši najstariji sugrađani došli su lično po pakete hrane u prostorije mesne zajednice Ker. Naši volonteri će nositi pakete onima koji nisu u mogućnosti da dođu bilo da su u gradu ili u okolnim selima Žednik, Đurđin i Tavankut.

Naravno, uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera -dodaju Tijana Mijović i Josipa Rončević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba