SNEŽNE RADOSTI ZA SOCIJALNO UGROŽENE: Škola skijanja na Kopaoniku za decu sa Kosmeta (FOTO)

D.B.M.

16. 01. 2021. u 20:42

ANSAMBL narodnih igara i pesama Kosova i Metohije "Venac" i Agencija za prevoz KIMKO iz Gračanice organizovali su za humanitarnu akciju – trodnevnu školu skijanja za decu sa Kosmeta.

СНЕЖНЕ РАДОСТИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ: Школа скијања на Копаонику за децу са Космета (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Išli su mališani iz opštine Gračanica, koji pohađaju školu folklora u Ansamblu "Venac" i njihova braća i sestre. Svi su iz socijalno ugroženih porodica, bez oba ili jednog roditelja.

Trodnevnu školu skijanja na Kopaoniku pomogla je kompanija Skijališta Srbije koja je donirala besplatne ski-paseve, a prevoz je obezbedila Agencija za prevoz KIMKO iz Gračanice. Skijanju su ih učili profesori fizičkog vaspitanja: Nenad Rusimović iz Dobrotina,

Milan Rašić iz Lepine i Slobodan Vasić iz Donje Brnjice.

¬ Nismo bili u mogućnosti da obezbedimo smeštaj, pa su zato deca svakog jutra putovala na Kopaonik, a uveče se vraćala za Gračanicu - navode organizatori. - To im nije smetalo već su iskoristila priliku da se druže i tokom prevoza.

Ansambl "Venac" je organizovao ovu humanitarnu akciju i donirao troškove za iznajmljivanje ski-opreme. Iznajmljivanje opreme koštalo je samo sto evra, jer je Agencija za rentiranje na Kopaoniku simbolično naplatila troškove.

Deca su presrećna što su dobila priliku da uče da skijaju i da uživaju u zimskim čarolijama na Kopaoniku.

Inače, ovi mališani su prošle godine išli u Kotor u organizaciji "Venca" a pod pokroviteljstvom Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!