USELJENO 40 IZBEGLIČKIH PORODICA: U novoizgrađenoj zgradi u Pančevačkoj ulici uručeni ključevi korisnicima (FOTO)

B. Grujić

11. 01. 2021. u 15:13

PRESECANjEM vrpce i uručenjem ključeva korisnicima, useljena je nova zgrada u Pančevačkoj ulici u Zrenjaninu, namenjena trajnom smeštaju 40 najugroženijih porodica izbeglih i raseljenih lica sa prostora nekadašnje Jugoslavije.

УСЕЉЕНО 40 ИЗБЕГЛИЧКИХ ПОРОДИЦА: У новоизграђеној згради у Панчевачкој улици уручени кључеви корисницима (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

Zgrada je podignuta u okviru Regionalnog stambenog programa, ukupno je vredna 1,2 miliona evra, Donatorska sredstva su obezbeđena iz Fonda Regionalnog stambenog programa, preko Banke za razvoj Saveta Evrope.

Srećno useljenje novim stanarima moderne zgrade, poželeo je gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, ističući da je u okviru programa već izgrađeno 11 stanova u Ulici Franje Kluza i da predstoji gradnja još jednog objekta u obližnjem selu Klek, sa 25 stambenih jedinica, čime će grad Zrenjanin, u relativno kratkom periodu obezbediti 76 stanova za izbegla i raseljena lica. 

Primopredaji stanova prisustvovali su i predstavnici Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije, komesar Vladimir Cucić i pomoćnik komesara, Zrenjaninac,  Ivan Gerginov, koji je posebno istakao da je Zrenjanin, zajedno sa  naseljenim mestima, u okolini, u ratnim godinama prihvatio skoro deset hiljada izbeglica.

NOVI PLACEVI I SAOBRAĆAJNICA U BLIZINI

Upravo useljena zgrada, samo je početak uređenja ovog dela grada, gde se gradi i nova saobaćajnica između Pančevačke i Ulice dr Laze Kostića, a u pripremi su i novi placevi, za koje je grad  izdvojio 35 miliona dinara.

- Mnogi su se snašli kod rođaka i prijatelja u selima naseljenim stanovništvom iz tih krajeva, ali je 200 njih dugo boravilo u kolektivnim prihvatnim centrima - rekao je Gerginov, napominjući da je useljenjem zgrade u Zrenjaninu,  zaokružen broj trajnih stambenih rešenja za izbeglice na 400 uz dodeljenih 77 značajnijih ekonomskih osnaživanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)