SNEG I KIŠA STALI POSLE 15 SATI: Teška situacija na Pešteru, u nekim krajevima još bez struje

N. Kočović

11. 01. 2021. u 10:56

OKO 500 domaćinstava na Pešterskoj visoravni i dalje je bez struje zbog havarija izazvanih snegom i ledenom kišom koja je u ovom delu Srbije neprekidno padala više od 15 sati.

СНЕГ И КИША СТАЛИ ПОСЛЕ 15 САТИ: Тешка ситуација на Пештеру, у неким крајевима још без струје

N. Kočović

Najteža situacija je u mesnim zajednicama Bare, Karajukića Bunari, Kladnica, Lopiže i u selima oko Jadovnika gde je visina snega preko pola metra.

- Od ranog jutra angažovani su putari i dvadesetak mašina i ulažemo maksimalne napore da očistimo puteve do centara sela, a potom i ka zaseocima i udaljenim domaćinstvima. Radi se po prioritetima i nadamo se da ćemo uskoro glavne putne pravce osposobiti za saobraćaj – kažu u Javnom preduzeću za uređivanje građevinskog zemljišta.

N. Kočović

 

Na terenu je i šest ekipa Elektrodistribucije koje pokušavaju da otklone kvarove na elektro mreži zbog kojih sela u okolini Bara, Gonja, Štavlja, Jadovnika, ali i drugih delova Pešteri danima nemaju struju.

Do problema u snabdevanju električnom energijom došlo je i na području Tutina i Novog Pazara gde su pojedina sela bez struje ili jedne faze.

Sneg i ledena kiša koji su u ovom delu Srbije padali od juče popodne prestali su rano jutros, a temperatura je ispod nule.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!