PODRŠKA DA ISTRAJU NA PRAVOM PUTU: Predsednica Skupštine grada Novog Sada posetila „Zemlju živih“ u manastiru u Kovilju

Lj.P.

08. 01. 2021. u 15:16

PREDSEDNICA Skupštine Grada Novog Sada MSc Jelena Marinković Radomirović posetila je danas manastir u Kovilju, u okviru kojeg radi manastirska terapijska zajednica „Zemlja živih“, za osobe koji se leče od bolesti zavisnosti.

ПОДРШКА ДА ИСТРАЈУ НА ПРАВОМ ПУТУ: Председница Скупштине града  Новог Сада посетила „Земљу живих“ у манастиру у Ковиљу

Foto Pres služba Skupštine grada Novog Sada

U okviru posete obišla je manastir, a tom prilikom zajednici je uručen i poklon gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića.

- Danas je drugi dan Božića, dan kada se tradicionalno obilaze prijatelji i komšije, a smatram da sam među svojim prijateljima, među svojim sugrađanima, kojima želim da uputim reči podrške, ali i divljenja. Podrške, zato što im je ona potrebna kako bi istrajali na svom putu, a divljenje zato što su izabrali pravi put, častan i zdrav - poručila je predsednica gradskog parlamenta MSc Jelena Marinković Radomirović.

Prenoseći im pozdrave gradonačelnika Miloša Vučevića, kazala je   da će Grad, kao i do sada, nastaviti da pomaže i pruža podršku zajednici „Zemlja živih“, pozivajući sve koji su mogućnosti da pomognu to i učine.

- Moja poruka  ljudima koji su ovde je da ne odustaju, da nastave svoj put i da istraju u tome, da još više duhovno ojačaju, jer je to jedini ispravni put – kazala je predsednica novosadske Skupštine. -  Ovo je dokaz da pojedinac nije sam, da smo svi tu da pružimo ruku kada je pomoć potrebna i kada je teško. 

Episkop mohački Isihije zahvalio se Gradu Novom Sadu na pomoći i podršci koju pruža zajednici „Zemlja živih“.

- Mi se trudimo da jedni drugima projavljujemo ljubav i pomoć i zato se ova zajednica zove po stihu iz psalma. To je zemlja onih koji su ranije bili u velikim iskušenjima. Velika je pomoć gradskih i pokrajinskih struktura, kao i svih ljudi dobre volje koji pomažu mnoge projekte za funkcionisanje zajednice - kazao je Episkop mohački Isihije.

 Milan Đukić, jedan od osnivača  zajednice „Zemlje živih“ kroz koju je prethodnih 16 godina prošlo skoro četiri hiljade ljudi,  zahvalio se svima koji učestvuju u ovom projektu, vladici Isihiju, vladikama Irineju i Porfiriju, novosadskom svešteniku ocu Branku, svima koji su otpočetka imali razumevanje za stvaranje zajednice.

- Boravak u zajednici je besplatan, zahvaljujući velikom broju dobrotvora i ljudima koji rade u zajednici. To je posao koji nije nimalo lak, koji iziskuje veliki lični napor i odricanje, a razultati kada pomognete jednom čoveku da izađe na pravi put su veliki i na radost svih nas - poručio je Đukić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)