VIRUS KORONA U LOZNICI: U Opštoj bolnici na lečenju 131 pacijent

V.M.

31. 12. 2020. u 18:22

ВИРУС КОРОНА У ЛОЗНИЦИ: У Општој болници на лечењу 131 пацијент

Foto: V.M.

U OPŠTOJ bolnici u Loznici, na lečenju, nalazi se, trenutno, 131 pacijent zaražen korona virusom. Značajn broj pacijenata, iz ovog dela Srbije, je na lečenju u beogradskim bolnica i klinikama.

Pandemija ne popušta. Dnevno se na pregled u Kovid ambulantu Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, kako kaže direktorka te ustanove, dr Branka Krasavac, javio između 250 i 300 pacijenata.To odeljene radi svakodnevno, uključujući i dane vikenad od 8-20, ali zbog povećanog obima posla lekari, sestre i tehničari, svakodnevno, ostaju nekoliko sati duže, dok ne zbrinu svakog pacijenta i ne odluče da li će da ga upute na kućno ili bolničko lečenje.

Mada mladi, lekari ove ustanove stasali su u prekaljene borce protov korona virusa. Većina njih dnevno zbrine i po sedamdesetak pacijenata. Uglavnom, slična imena kruže kada je reč o radu u ovoj ambulanti, gde je, ne samo naporno, već i rizično, mada osoblje prienjuje sve moguće norme zaštite.

Foto: V.M.

Slično je u bolnici na kovid odeljenjima,gde se tačno zna koji lekari najveći teret podnose. Neki od njih su preležali kovid i, vrlo brzo, su se vratili na posao, bez izražavanja žalopojki šta ih je snašlo. 

Borba sa kovidom teška je i za pacijente i za lekare i ostalo osoblje, ali, ne da ne staje, već zdravstveni radnici su sve stameniji i odlučniji da, na karju krajeva, dobiju bitku za svakog čoveka, gde je to iole moguće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)