POZITIVNO 65 UZORAKA: Epidemiološka situacija na teritoriji Kraljeva

G.Ć.

31. 12. 2020. u 17:08

PREMA podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 305 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, računajući 137 PCR i 168 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je 65, saopštio je Gradski krizni štab.

ПОЗИТИВНО 65 УЗОРАКА: Епидемиолошка ситуација на територији Краљева

Kraljevačka kovid bolnica / Foto G. Šljivić

Kako je saopšteno, tokom minulih 24 sata od posledica korone preminulo je još dvoje pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je ukupno 148 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog virusa.

Od izbijanja epidemije, u gradu na Ibru do sada je registrovano ukupno 9.589 slučajeva infekcije, dok je u trećem talasu od 16. oktobra zvanično potvrđeno – 8.121.

U opštoj bolnici „Studenica“ trenutno je na lečenju 71 kovid pacijent. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto 10, od kojih je petoro na respiratoru i isto toliko na neinvazivnoj ventilaciji. Tokom minulih 24 sata dvoje pacijenata je preminuo, devetoro je novoprimljenih, a 14 je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je ukupno 195 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije