OD MAME NASLEDIO LEPOTU I - ANTITELA: Mali Lazar iz Vranja 5. avgusta je ugledao svet, zaštićen od virusa korona

Jelena STOJKOVIĆ

01. 01. 2021. u 07:20

KRAJEM jula, Vranje se borilo sa drugim talasom virusa korona kada se i Marko Jović (33) zarazio, verovatno na poslu.

ОД МАМЕ НАСЛЕДИО ЛЕПОТУ И - АНТИТЕЛА: Мали Лазар из Врања 5. августа је угледао свет, заштићен од вируса корона

Foto: Privatna arhiva

Za njega je virus u tom trenutku značio samo jedno - strah za porodicu.

- Supruga u devetom mesecu trudnoće, majka i četvorogodišnja ćerka. Samo sam o njima razmišljao. Stižu vesti sa svih strana, a onda u tom periodu dve trudnice iz Vranja gube bitku sa koronom, baš u vreme kada dobijamo potvrdu da je i moja supruga pozitivna - započinje priču Marko.

On kaže da je bilo teško tih dana biti optimističan. Njegova supruga Milena Jovančić (30) kaže da se trudila da misli samo o tome kako će se uskoro roditi njihov sin.

- Nije bilo jednostavno, Marko je imao blažu upalu pluća, ja sam bila bez simptoma. Osluškuješ sopstveno telo i pratiš dete i svekrvu. Jedna stalna briga za sve ljude pod krovom, a loše vesti stižu stalno. Ovo je mali grad, svi se poznajemo - opisuje Milena situaciju koja ih je zadesila početkom avgusta.

Foto: Privatna arhiva

Marko je prvi dobio negativan test. U međuvremenu se u Vranju oprema kovid-porodilište i Milena je trebalo da bude jedna od prvih žena koje bi se tamo porodile sa pozitivnim testom. A onda su počela čuda da se dešavaju.

Pre odlaska u porodilište radi se obavezan test. Milena je bila pozitivna, tako da nismo očekivali ništa drugo. Dan pre porođaja stiže vest da je test negativan. Lazar dolazi na svet 5. avgusta i vraća nam svima osmeh na lice - kaže Marko.

Nakon straha, strepnje i borbe s bolešću, lepe vesti počinju da se nižu. Testiranje je pokazalo da je mali Lazar na iznenađenje lekara, osim lepote, od mame nasledio i - antitela!

- Bili smo iznenađeni i ja i lekari, ali nije bilo nemoguće. Ja sam samo želela da što pre dođemo kući i budemo svi zajedno - priseća se Milena.

Foto: Privatna arhiva

Milena, Marko, četvorogodišnja Sofija i mali Lazar raduju se novogodišnjim praznicima, koje će provesti kod kuće. Kažu da je važno da se svi ljudi čuvaju, jer godina za nama je za njih bila teška i ujedno jedna od najlepših.

VAKCINA JE SPAS

Marko priča da je kao dobrovoljni davalac krvi nedavno otkrio da više nema antitela. To ga je po malo uplašilo. Kako kaže, on i dalje ne zna kako se pored svih mera opreza zarazio i doneo virus kući, tako da se nada da će što pre doći do vakcinacije kako bi njegova porodica i sve druge porodice mogle da uživaju u odrastanju dece.

Foto: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili