Beba stara 16 dana iz Smedereva pozitivna na kovid 19: I mama zaražena, sada su dobro

Novosti online /J. I.

06. 07. 2020. u 09:50

Beba stara šesnaest dana pozitivna je na kovid 19. Beba i majka iz Smedereva, koja je takođe inficirana virusom korona, prebačene su u Kovid centar KBC „Dr Dragiša Mišović“ u Beogradu.

Беба стара 16 дана из Смедерева позитивна на ковид 19: И мама заражена, сада су добро

Foto: D. Milovanović

Kako saznajemo u smederevskom Zdravstvenom centru, i beba i majka su dobro.

- Beba je imala temperaturu jedan dan, ali je njeno opšte stanje dobro. I majka, stara 22 godine, se, takođe, dobro oseća - kaže dr Nenad Đorđević, direktor ZC „Sveti Luka“ u Smederevu.

Prema njegovim rečima, majka nije bila inficirana u vreme proođaja pre dve sedmice, tako da su se majka i beba, najverovatnije, inficirale kod kuće, posle napuštanja porodilišta.

U smederevskoj bolnici na lečenju je trenutno sedam obolelih od kovida-19. Njihovo stanje je stabilno, a niko nije na respiratoru.

- Reč je o pacijentima srednje dobi, od 45 do 60 godina. Nekoliko njih je na kiseoniku, i imaju srednje tešku kliničku sliku, dok su ostali sa lakšim simptomima -navodi direktor bolnice.

U Smederevu su do sada potvrđena 254 slučaja korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!