OVAKO JE IZGLEDALA AKCIJA SPASAVANJA: Evo šta se dešavalo sa zarobljenim Rusima nadomak manastira Uvac

N.Janković

28. 12. 2020. u 12:01

U NEDELjU oko 22 časa, pripadnici užičkog Odeljenja za vanredne situacije, nadomak manastira Uvac izvukli su iz smetova šestoro ruskih državljana: bebu, desetogodišnje dete i četiri odrasle osobe.

ОВАКО ЈЕ ИЗГЛЕДАЛА АКЦИЈА СПАСАВАЊА: Ево шта се дешавало са заробљеним Русима надомак манастира Увац

FOTO NJ

Bila je to rutinska akcija pripadnika MUP u zimskom periodu u planinskom području, a turisti izvučeni iz smetova su odmah po evakuaciji sa rizičnog terena nastavili svoj put prema Crnoj Gori i Žabljaku.

- Iznajmljeno vozilo u kome su bili ruski državljani, zaglavilo na uskom, zaleđenom sporednom putu, na uzbrdici iznad manastira. Pozvali su odmah svoju ambasadu. Alarmirano je zatim užičko Odeljenje za vanredne situacije. Ekipe iz Čajetine i Užica odmah su došle na lice mesta - objasnio je Saša Cicvarić, načelnik odeljenja - Na sreću, njihov automobil je radio, pa ugroženima nije bilo hladno. Izvukli smo ih na bezbedno, a oni su zatim nastavili svoje putovanje prema Crnoj Gori i Žabljaku.

Svake zime, spasavanje ljudi iz zavejanih i odsečenih planinskih područja Tare i Zlatibora, redovan je posao užičkog Odeljenja za venredne situacije.

- Svake zime, takvih intrevencija je oko 50. U saradnji sa Centrom za socijalni rad, mi unapred znamo gde imamo stare i nemoćne, ljude kojima je potrebna redovna medicinska pomoć, hronične pacijente kojima je neophodna pravovremena terapija... Unapred se pripremamo za ovu vrstu problema - dodao je Cicvarić.

U MUP apeluju, da svi vozači prilagode putovanja uslovima na putu i da bez zimske opreme ne kreću prema nekategorisanim i zabačenim putevima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega