IZ LAPONIJE STIGAO U NEGOTIN: Deda Mraz na biciklu deli poklone (FOTO)

S. M. JOVANOVIĆ

27. 12. 2020. u 20:21

NIJE samo Jolupuki, finski Deda Mraz krenuo na godišnji put iz Laponije.

ИЗ ЛАПОНИЈЕ СТИГАО У НЕГОТИН: Деда Мраз на бициклу дели поклоне (ФОТО)

Foto: Saša Stojkić

I Negotin je dobio svog Deda Mraza koji već dve večeri uveseljava mališane i deli im slatkiše.

Onaj finski brodi kroz bespuća saonicama, a ovaj negotinski na biciklu sa specijalnom korpom u kojoj centralnim gradskim ulicama vozi decu.

Vladimir Mitić zvani Alamunja ovu ideju je, kaže, dobio naprečac. U Nemačkoj je lane kupio bicikl sa specijalnom korpom za decu, pa je rešio da zajedno sa svojim sinom Miroslavom koji ima 19 meseci obraduje i drugu decu. Nije oklevao, pa su se mali Miroslav i on prerušili u Deda Mraza i njegovog pomoćnika, napunili vreću čokoladicama i bombonama i krenuli u centar Negotina.

-Deca su bila oduševljena, kako ona mojih prijatelja, tako i mališani koji su šetali sa roditeljima. Obradujem ih simboličnim poklončicima, provozam na biciklu i uživam dok se raduju– kaže Vladimir.

Dok tata Vladimir vozi centralnim gradskim ulicama mali Miroslav u korpi posmatra decu oko sebe i raduje im se.

-Bicikl, holandski model specijalno namenjen za prevoz dece, nabavio sam zbog Miroslava i sve ovo radim zbog njega i dece koja nam se iskreno obraduju. Naravno sve je ovo lična inicijativa, podelimo deci čokoladicu, lizalicu, bombone, provozamo se, a sve ih je više koji žele i da se slikaju sa nama. Jedva čekam da padne sneg pa da cela ova naša avantura bude i prava magična i novogodišnja – dodaje Vladimir.

Negotinski Deda Mraz na biciklu i njegov mali pomoćnik Miroslav svakodnevno su u centru Negotina od 17 časova i biće tako do Nove godine na radost najmlađih, a to mu je, veli Vladimir Mitić i najveća nagrada, kad deci izmami osmeh. Drugo mu, veli, i ne treba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)