PODRŠKA UNAPREĐENJU POLJOPRIVREDE: U Leskovcu počela isplata subvencija poljoprivrednim gazdinstvima

I.M.

23. 12. 2020. u 15:41

SKORO hiljadu poljoprivrednih gazdinstava sa područja Leskovca dobiće subvencije iz gradskog budžeta namenjenih razvoju i unapređenju poljoprivredne proizvodnje. Ove godine za mere podrške vladalo je veliko interesovanje poljoprivrednih proizvođača, pa je prvobitno planirani iznos od 30, rebalansom budžeta, povećan na 34,5 miliona dinara.

ПОДРШКА УНАПРЕЂЕЊУ ПОЉОПРИВРЕДЕ: У Лесковцу почела исплата субвенција пољопривредним газдинствима

Foto: I. Mitić

Zbog poštovanja epidemioloških mera, tradicionalnih dodela ugovora, na okupljanjima u pojedinim delovima lokalne samouprave, neće biti, ali će svi kojima su odobrene subvencije dobiti novac.

Među prvima su poljoprivrednici iz Vučja i okoline koji su najviše ulagali u nabavku nove opreme za voćarstvo kao što su atomizeri, prskalice, trimerski tresači voća i sistemi za navodnjavanje.

U ovom kraju uplaćene su 172 subvencije u ukupnom iznosu od 3,7 miliona dinara. Vučje i sela u njegovoj okolini imaju najveće površine pod kruškom, jabukom i višnjom u odnosu na ceo Jablanički okrug, a svake godine se podižu i novi zasadi voća uz primenu modernih tehnologija.

Dodela bespovratne pomoći leskovačkim poljoprivrednicima traje godinama i za te namene je, u poslednjih sedam sezona, izdvojeno više od 216,5 miliona dinara. U lokalnoj samoupravi ističu i to da je u pomenutom periodu u uređenje atarskih puteva, komasaciju i elektrifikaciju polja investirano dodatnih 250 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda