NOVA ŠANSA ZA MEDICINARE: Kovid bolnica u Kruševcu zaposlila skoro 600 novih medicinskih radnika

S.Babović

22. 12. 2020. u 16:40

SKORO 600 medicinskih radnika (126 lekara, osam farmaceuta i 507 medicinskih sestara-tehničara) dobilo je posao u novoj Kovid bolnici koja od ponedeljka prima pacijente.

НОВА ШАНСА ЗА МЕДИЦИНАРЕ: Ковид болница у Крушевцу запослила скоро 600 нових медицинских радника

S.Babović

Svi oni uče od već uigranih kolega iz Kliničkog centra Niš pod čijom ingerencijom je specijalizovana zdravstvena ustanova. Jedna od njih je Dragana Milenković, fiziterapeutkinja iz Kruševca, koja do sada nije imala mnogo iskustva u zdravstvu. Prijavila se za posao nadajući se da će raditi u struci, kao i kolege pridošle iz Aleksandrovca,Trstenika,ali i mesta van Rasinskog okruga.

- Sve deluje kao veliki izazov, ali smo svi spremni da učimo od kolega- priča za “Novosti” Dragana.

- Nisam imala mnogo iskustva u struci, jedno vreme radila sam u Gerontološkom centru. Sada sam dobila šansu. Po prvi put se susrećem sa kovid pacijentima. Dobili smo sve potrebne instrukcije od stručnjaka iz KC Niš, oni su odličan tim, mnogo nam pomažu, kako bi se što bolje prilagodili i savladali posao.

Prve lekcije odnosile su se na ponašanje u tzv.”crveni zonama” u okviru bolničkog kompleksa, dezinfekcija, presvlačenje, opremanje za najteži posla koji im predstoji. Već duže od nedelju dana, pored njih je ekipa od oko 70 medicinara različitih specijalnosti iz Niša, odakle će se i rotirati angažovan kadar.

- Na početku ni nama nije bilo lako, ali kako smo od prvih dana epidemije u kovid zonama u KC, savladali smo sve što je potrebno kako bi pružili pravu zdravstvenu negu-kaže za “Novosti” Miloš Anđelković(24), medicinski tehničar-anestetičar.

- Višemesečno iskustvo dalo nam je smaoupouzdanje,a kako svi od početka zajedno, dosta smo uigrani kao tim.

Sa složenom aparatima već vrlo vešto rukuje mlada anestetičarka Katarina Veličković (26) sa Klinike za anesteziologiju i invazivnu terapiju.

- Daćemo sve od sebe da poučimo kolege u Kruševcu, došli smo prošle nedelje, nas sedmoro,organizovali i pripremili sve, kasnije su nam se pridružile i druge kolege-kaže za „Novosti“ anestetičarka Katarina Veličković.

- Za proteklih 9 meseci naučili smo kako da lečimo kovid pacijente, mislim da će i kolege koje tek počinju da rade biti dobro edukavane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna