PODELJENO STOTINU PAKETIĆA: Udruženje građana „Novi Sad“ obradovalo decu i mlade u Svratištu

V.N.

22. 12. 2020. u 15:38

UDRUŽENjE građana „Novi Sad“ posetili su danas Svratište za decu i mlade i uručili im sto novogodišnjih paketića, sakupljnih u akciji „Slatkiš za slatkiša“, koja je organizovana prvi put u nadi da nijedno dete ne dočeka praznike bez poklona.

ПОДЕЉЕНО СТОТИНУ ПАКЕТИЋА: Удружење грађана „Нови Сад“ обрадовало децу и младе у Свратишту

Foto UG Novi Sad

Predsednik udruženja Goran Bajšanski, kazao je da su zadovoljni odzivom i humanošću koju su mnogi Novosađani iskazali.

- U paketićima su slatkiši, slane grickalice, igračke, školski pribor i po koja knjižica – precizira Bajšanski sadržaj paketića. - Javila nam se i jedna sugrađanka koja je sama sašila plišane igračke sa životinjskim oblicima i ukrasne jastučiće sa dečjim motivima. Upravo je ovo vrsta saosećanja koju smo hteli da probudimo kod ljudi.

Prema njegovim rečima, približava se Nova godina i Božić i bitno je da ovu decu, koja inače teško žive bez obzira na pandemiju, obraduju i da im barem malo dočaraju toplinu praznične atmosfere

Koordinator Svratišta Miloš Rajč je izjavio da će ova deca, zahvaljujući paketićima, na trenutak biti kao i svi drugi mališani u Novom Sadu.

- Završiće ovu godinu srećni i zadovoljni sa verom u bolje sutra – kazao je Rajč.- Nažalost zbog pandemije ove godine nismo imali toliko donacija kao ranije, ali ovi pokloni su to nadomestili. Veliko hvala Udruženju građana “Novi Sad” i nadamo se daljoj saradnji.

Svratište za decu i mlade je otvoreno pre deceniju u okviru nevladinog sektora, da bi nakon pet godina rada postalo deo Programa unapređenja socijalne zaštite Grada Novog Sada i samim tim deo gradskog Centra za socijalni rad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)