UŽIČKI “SKADAR NA BOJANI”: Posle decenije odugovlačenja, u toku su završni radovi na sportskoj hali u naselju Krčagovo

N. JANKOVIĆ

14. 12. 2020. u 13:16

POSLE deset godina započinjanja i prekidanja radova, izgradnja užičkog "Skadra na Bojani", sportske hale u naselju Krčagovo na 1.555 kvadratnih metara, privodi se kraju.

УЖИЧКИ “СКАДАР НА БОЈАНИ”: После деценије одуговлачења, у току су завршни радови на спортској хали у насељу Крчагово

Foto Grad Užice

Ovaj objekat predviđen je za treninge i takmičenja košarkaša, odbojkaša, fudbalera, rukometaša, prilagođen i je potrebama paraolimpijaca, a očekuje se da će vrata otvoriti u narednim danima.

Radovi na izolaciji i postavljanju fasade nedavno su završeni, postavljen je parket, urađena je i gasna kotlarnica vredna 7.7 miliona dinara. Na tribinama je montirano 200 stolica za gledaoce. U perspektivi, moguća su nova ulaganja u proširenje ovog objekta.

- Traje montaža opreme u hali, postavljanje koševa, golova, opreme za odbojku, kao i parterno uređenje površina oko hale. JKP "Niskogradnja" nasipa kameni tampon na parkiralište za 59 vozila, postavlja ivičnjake i asfaltira... - naglasio je Nikola Maksimović, direktor JP "Užice razvoj".

Kamen temeljac za ovu halu postavljen je 2010. godine. Već naredne godine izvođač radova je prekinuo posao, usledilo je ispitivanje konstrukcije hale, a 2013. je realizovan projekat sanacije tek započete građevine... Radovi su nastavljeni 2015. godine, ali su radovi još jednom zaustavljeni.

- Od konzerviranja objekta 2015. godine do sada, razbijeno je 56 troslojnih prozora na hali. Samo šteta ove vrste plaćena je preko tri miliona dinara - objašnjavaju u JP "Užice razvoj".

Posle duže pauze, radovi na završetku sportske hale počeli su u u septembru 2019. godine, 602.000 evra dobijenih iz evropskih fondova investiralo je Ministarstvo za omladine i sporta, a grad je u ovu završnu fazu posla uložio oko 220.000 evra. Izgradnja je koštala ukupno oko 1.25 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!