PROJEKAT „ZELENA SRBIJA“ U VRANJU: Posadili 20 sadnica belog graba

J. S.

13. 12. 2020. u 22:20

U OKVIRU projekta „Zelena Srbija“, u parku ispred Doma zdravlja i u Ulici Bore Stankovića zasađeno 20 sadnica belog graba.

ПРОЈЕКАТ „ЗЕЛЕНА СРБИЈА“ У ВРАЊУ: Посадили 20 садница белог граба

Foto: J. S.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao je ovom prilikom da ne treba posebno naglašavati koliki je uticaj drveća za poboljšanje kvaliteta životne sredine i okruženja u kome živimo.

- Veoma je značajno što se nalazimo na prostoru ispred Doma zdravlja koji je bio devastiran i ruiniran, a on će današnjom akcijom biti sadržajno obogaćen. Mi smo u prethodnom periodu obnavljali drvorede i gradske zelene površine, pa samo tako zasadili blizu 600 sadnica, što platana, što kupastih javora na različitim lokacijama u gradu. Ulica Bore Stankovića, izuzetno važna saobraćajnica za naš grad, ovim će projektom biti dodatno oplemenjena - istakao je gradonačelnik Milenković.

Šef kabineta Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Predrag Ivanović rekao je da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta od značaja za svako društvo.

- Zdrava životna sredina je osnova za očuvanje životne egzistencije i bitan faktor za kvalitetan razvoj stanovništva - rekao je Ivanović.

Kompanija Color Media Communications pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije tokom decembra sprovodi kampanju “Zelena Srbija“. U sklopu kampanje biće organizovana sadnja drveća u 10 gradova i opština Srbije kako bi se podigla svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)