VELIKI BROJ UČENIKA U IZOLACIJI: Sindikat obrazovanja Čačak za nastavu na daljinu i kod mlađih razreda

V. I.

10. 12. 2020. u 18:05

SINDIKAT obrazovanja Čačak (SOČ) oglasio se saopštenjem povodom trenutne situacije u vezi sa odvijanjem nastave u nižim razredima osnovnih škola.

ВЕЛИКИ БРОЈ УЧЕНИКА У ИЗОЛАЦИЈИ: Синдикат образовања Чачак за наставу на даљину и код млађих разреда

Foto: V. Ilić

Predsednik SOČ-a Vladimir Adžić ističe da i dalje stoji na stanovištu da su svi zaposleni u osnovnim i srednjim školama u Srbiji morali biti na nastavi na daljinu, kao što je bilo na kraju drugog polugodišta prethodne školske godine, pri mnogo manjoj zaraženosti.

- Zato nas je i iznenadila odluka Kriznog štaba koja je učenike od prvog do četvrtog razreda ostavila u neposrednom radu zajedno sa učiteljima, a znaju sve relevantne podatke. I pored obraćanja Kriznom štabu RS, Unije SPRS i Sindikata obrazovanja Čačak gradskom Kriznom štabu, da se ova odluka izmeni, odgovora od nadležnih nema – naveo je Adžić. - Ono što je sigurno je da su nas roditelji naših učenika razumeli, jer ovo nije bila borba samo za zdravlje učitelja i onih koji rade sa njihovom decom nego i za zdravlje naših učenika i njihovih porodica. Nameće se pitanje ko će biti odgovoran zbog ovakvih odluka? Ističemo da imamo trenutno 22 zaražena učitelja i 21 zaraženog učenika. Veliki broj učitelja (20), a posebno učenika (414) u izolaciji i naravno veliki broj učenika (633) na nastavi na daljinu (praćeno u 19 osnovnih škola gde SOČ ima članove).

On je dodao da je prema Ustavu RS, život neprikosnoven, te da i Zakon o bezbednosti i zdravlja na radu omogućuje napuštanje radnog mesta u slučaju neposredne opsanosti po život ili zdravlje ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024