PRERASPODELA KA HUMANOSTI: Umesto ukrasa i proslave Dana Pirota pomažu građanima

V. ĆIRIĆ

05. 12. 2020. u 12:39

PIROĆANCI ove godine odustaju od standardne javne proslave Nove godine, mada su je u ranije obeležavali prilično skromno, a planirana budžetska sredstva će preusmeriti u - humanitarne svrhe.

ПРЕРАСПОДЕЛА КА ХУМАНОСТИ: Уместо украса и прославе Дана Пирота помажу грађанима

Foto V. Ćirić

- Shodno aktuelnoj epidemijskoj situaciji, neće biti bilo kakvog svečanog obeležavanja Dana grada, niti tradicionalnog dočeka Nove godine, za šta smo bili opredelili oko milion i po - kaže gradonačelnik mr Vladan Vasić i poziva Piroćance da posredstvom sajta lokalne samouprave pošalju svoje predloge o tome kome bi pomoć bila najdragocenija.

Već sada se, međutim, zna da će deo novca otići u ruke stare Jelke Aleksić čiju je kuću pre dve večeri "progutao" požar, Srećom, ona je u tom trenutku bila u dvorištu, a sada zahvaljuje čelnicima grada jer, kaže, sama nikada ne bi uspela da ponovo stekne krov nad glavom.

Saznajemo i to da će deo sredstava biti podeljen socijalno ugroženim porodicama sa decom, te kao pomoć ovdašnjim đacima i studentima, te parovima koji su se opredelili za postupak vantelesne oplodnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)