MILOŠ VUČEVIĆ: Stiže nam na naplatu "crni petak", na pripremi privremene bolnice radi 50 pripadnika Vojske Srbije

Z.G.

04. 12. 2020. u 15:26

ZBOG veoma teške epidemiološke situacije ne samo u Novom Sadu nego i u Vojvodini, kao i zbog sve veće popunjenosti bolničkih kapaciteta, privremena bolnica na Novosadskom sajmu biće spremna da već od ovog vikenda može da prima kovid pacijente, izjavio je danas gradonačelnik Miloš Vučević.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ: Стиже нам на наплату црни петак, на припреми привремене болнице ради 50 припадника Војске Србије

Grad Novi Sad

Hala na Novosadskom sajmu namenjena je za smeštaj pacijenata iz čitave pokrajine, sa srednjom i lakšom kliničkom slikom, koji moraju da budu pod nadzorom lekara, rekao je Vučević novinarima i dodao da na pripremanju privremene bolnice radi oko 50 pripadnika Vojske Srbije i isto toliko volontera kako bi, najkasnije u subotu ujutru, Sajam bio spreman i predat Kliničkom centru Vojvodine na upravljanje.

- Pripremamo jednu manju halu, onu u kojoj se održavaju sportski treninzi. Taj prostor imaće oko 330 ležajeva.

ZARAŽENI

SKORO stotinu vozača JGSP-a je ispalo iz rada, više od 100 vaspitačica ne mogu da rade. Inficirano je više odbornika, član Gradskog veća Zdravko Jelušić, direktor „Lisja“... - Kovid-centar u Novom Sadu radi 24 časa. Situacija je veoma složena ali sam siguran da ćemo pobediti, da ćemo izaći iz ove borbe sa što manjim posledicama – rekao je Vučević.

Gradonačelnik je napomenuo da za sada nema potrebe za pretvaranjem u privremenu bolnicu i Master hale ali ako bude potrebno i taj kapacitet, sa više od 500 kreveta, može biti spreman za 48 sati.

- Stiže na naplatu „crni petak“. Vidimo da su po prvi put žene dominantno inficirane i to one u životnom dobu od 15 do 55 godina.

Koliko su jaki pritisci na čitav zdravstveni sistem potvrđuju i podaci da se u Kovid-centru u Domu zdravlja na Novom naselju dnevno pregleda od 1.300 do 1.400 pacijenata.

- Lekari su nam umorni, sestre su nam umorne. Ljudi su nervozni, čekaju po nekoliko sati ali brže ne može. Molim sve da razumeju situaciju, da pokušamo da je stabilizujemo i da sačuvamo ljudske živote i zdravlje građana.

Gradonačelnik je izrazio nadu da će nove mere zaštite dati rezultat i ponovo upozorio na to da je veoma važna i lična odgovornost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna